Nieuws

Aanrader voor schooljeugd: "Alles Elektrisch”

Dankzij elektriciteit is er licht tijdens deze donkere maanden. En kunnen we bijvoorbeeld televisie kijken of, niet te vergeten, een mobieltje of laptop gebruiken. De beschikking over elektriciteit beschouwen we tegenwoordig als volstrekt vanzelfsprekend. Het is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven!


 
Electriciteit heeft ons ook kwetsbaar en afhankelijk gemaakt. Zonder elektriciteit kom je bijvoorbeeld met een elektrische auto niet zo ver. In de tentoonstelling 'Alles elektrisch’ in het Teylers Museum, kom je erachter wat voor impact het op het menselijk bestaan heeft. Als onderdeel hiervan beelden drie kunstenaars (John Gerrard, Bill Morrison en Camille Henrot) deze ontwikkeling uit aan de hand van hun eigen creatie. 
 
Een echte aanrader voor de generatie van nu. Aangezien ze vastgekleefd zitten aan hun smartphone en andere elektronische apparaten. Ga terug in de tijd. Ontdek waar het allemaal mee begon en hoe langzaam maar zeker 'alles elektrisch’ wordt. Met alle positieve en negatieve gevolgen van dien...
 
De tentoonstelling is nog tot 7 januari 2018 te zien in het Teylers Museum.

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer