Nieuws

De Rozenbeek en Teylingen College winnen RC Cup 2017

HEEMSTEDE - Op vrijdag 12 mei deden 13 basisscholen en 17 scholen voor voorgezet onderwijs mee aan de door Tata Steel medegesponsorde RC Cup 2017. De winnende basisschool was De Rozenbeek in Velserbroek en de winnende middelbare school was het Teylingen College in Voorhout.


Erik de Mink, projectleider Challenges van Techport, vertelt: “Dit was al weer de 8e editie van de RC Cup. Het programma is opgezet om techniek en onderzoek onder de aandacht te brengen bij leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs. En dat lukt. We hebben niet alleen ieder jaar meer deelnemers, ook de kwaliteit en de creativiteit van de inzendingen laat een stijgende lijn zien. Het uiteindelijke doel is om leerlingen te interesseren voor technische vervolgstudies en carrières.”

 

Bij de RC Cup vormen scholieren vormen een raceteam rond een radiografisch bestuurbare modelauto die de school in bruikleen krijgt van stichting Techno Challenge. Leerlingen leren samenwerken, elkaars talenten ontdekken en doen kennis op van elektriciteit, werktuigbouw, sponsoring en communicatie.

 

“Samenwerking staat hierbij centraal, op technische gebied en op het gebied van design, communicatie en sponsoring. Zo kunnen de leerlingen van en met elkaar leren. Het gaat erom als team het beste resultaat neer te zetten. En als je iets niet kunt, ervoor zorgen dat mensen uit het bedrijfsleven komen helpen.”

 

RC Cup 2017

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer