Nieuws

De Zwerm wint RC Cup Surplus

WINKEL - Basisschool De Zwerm uit Sint Maarten won vrijdag 24 november de RC Cup. Stichting Surplus Basisonderwijs organiseerde de wedstrijd voor tien van haar scholen uit de kop van Noord Holland.


De RC Cup is een onderwijsprogramma waarbij leerlingen een raceteam vormen. Doel van het progtramma is kennismaken met duurzamen technologie en duurzame mobiliteit. Door als team aan de wedstrijd deel te nemen leren de leerlingen samenwerken, ondernemen en ontwikkelen zij vaardigheden op gebied van communicatie, design, financien en elektrotechniek. 

 

Prijzen
Basisschool De Zwerm verzamelde tijdens de wedstrijddag de meeste punten en won de grote wisselbeker. De school scoorde de meeste punten in de categorie Design (mooiste auto en teamkleding) en Money (beste financieeloverzicht). De Meerpaal won de Communicatieprijs en de Zandhorst won de sportiviteitsprijs. De meeste rondjes op de grote baan in de sporthal werden er geredendoor 't Span. Deze leerlingen wonnen de Speed Award.

 

Voor meer informatie over het programma ga je naar RC Cup .

 

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer