Nieuws

Den Helder zesde regio met Promotie Evenement Techniek

DEN HELDER - Het aantal regio’s in Noord Holland waar het Promotie Evenement Techniek (PET) wordt georganiseerd, groeit dit schooljaar van vijf naar zes. Regio Den Helder is het zesde gebied waar schoolkinderen tijdens allerlei workshops kennis maken met wetenschap en techniek. Dat meldde Adnan Tekin, gedeputeerde provincie Noord Holland, tijdens het netwerkontbijt van het Promotie Evenement Techniek in de IJmond op 13 oktober.


De wereld van techniek gaat over meer dan alleen schroevendraaiers. Om aan schoolkinderen  te laten zien dat techniek en wetenschap breed in onze samenleving aanwezig zijn, maken zij kennis met de zeven werelden van techniek. Ontdekken en doen staan centraal in allerlei workshops die worden verzorgd door medewerkers uit onder meer het bedrijfsleven.. Al doende ontdekken de kinderen van groep 7 en 8 dat techniek ook aanwezig is in de zorg, de economie, de groensector, creatie en vormgeving, het bankwezen en bij logistiek en transport.

 

Techniekpact

Er is in Nederland een tekort aan vaklieden en hoger opgeleide technici. Onvoldoende jongeren kiezen voor een technische opleiding. Het Promotie Evenement Techniek wil mede bijdragen aan het oplossen van dit probleem.

 

Kopwerk

Elk Promotie Evenement Techniek wordt georganiseerd door een regionale werkgroep waarin het bedrijfsleven, onderwijs en de lokale overheden zijn vertegenwoordigd. De werkgroep nodigt partijen uit om workshops te verzorgen voor de schooljeugd. Enkele (branche)organisaties zijn op elk evenement in Noord Holland aanwezig, de meeste workshops worden door lokale bedrijven en techniekstudenten verzorgd. In Den Helder zijn bij het evenement betrokken onder meer: Stichting Kopwerk en Stichting Meerwerf met de basisscholen; ROC Kop van Noord Holland; Gemeenten Den Helder en Hollandskroon, en het bedrijfsleven verenigd in Tech@Connect.

 

Elf jaar

Het Promotie Evenement Techniek bestaat dit schooljaar 11 jaar. Het eerste evenement vond plaats in de IJmond. Vanwege het succes volgden er evenementen  in Zaanstad, Hoorn, Alkmaar en Purmerend. Den Helder is de zesde regio. Er zijn plannen om ook in de regio Schagen een Promotie Evenement Techniek te organiseren.

 

Organisatie

Om uniformiteit van de evenementen te waarborgen en data op elkaar af te stemmen is de centrale coordinatie van de verschillende promotie-evenementen in Noord Holland in handen van het Expertisecentrum Wetenschap & Technologie, Jolien Techniek Onderwijs en Jet-Net Junior NH. Zij worden ondersteund door onder meer de Provincie Noord Holland, de Techniekraad, Koninklijke Metaal Unie, OTIB, A+O Metalektro en Tata Steel.

Voor meer informatie over het Promotie Evenement Techniek http://www.techportal.nl/doeprogramma/workshops/promotie-evenement-techniek/

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer