Nieuws

Ecomaxx Edukart Challenge nu al spannend!

Vorige week viel het startschot voor de eerste Ecomaxx Edukart Challenge! Zes verschillende scholen beten het spits af. Nog wat onwennig reden de leerlingen van groep 8 met hun karts op de baan van Kartcentrum Lelystad. Aankomende dinsdag (10 oktober) staan ze er om 10.00 uur weer, fris en fruitig!


Ecomaxx Edukart Challenge 1

 

Dit onderwijsprogramma vormt een uitdaging voor de 8-groepers. Creativiteit, communicatie, techniek en duurzaamheid staan centraal. Samen met ouders en Pabo-studenten vormen de leerlingen hun eigen kartteam. En iedereen heeft zijn eigen rol; van teammanager tot monteur, van designer tot pr-manager en natuurlijk een coureur!

Natuurlijk wil elke leerling scheuren in zo’n kart, dus kan er worden gerouleerd. Uiteindelijk draait het om de samenwerking voor een gemeenschappelijk doel.

De opdrachten, die de teams uitvoeren, zijn vastgesteld door de leraren en altijd in lijn met een van de thema’s: design, duurzaamheid of snelheid.

 

Ecomaxx Edukart Challenge 2  Ecomaxx Edukart Challenge 3

 

Aan het snelle scheuren lag het de eerste wedstrijd niet! Sommige coureurs waren zo enthousiast dat soms het gaspedaal zelfs tijdens het rémmen werd ingetrapt. En foutjes kunnen de beste overkomen. Toch moeten alle teams veilig en heel naar huis. Daarom zal dinsdag tijdens de briefing vooral de vraag centraal staan: hoe werkt een kart precies?

 

Met de lessen van de eerste Challenge op zak heeft het Techportal-team weer enorm zin in de tweede wedstrijd! We verwelkomen dan de teams van De Toermalijn (Driehuis), De Zefier (IJmuiden), De Klipper (IJmuiden), Via Nova (Velserbroek), Montessori (Beverwijk) en De Peppel (Middenmeer)!

 

Voor meer informatie mail erik.de-mink@tatasteel.com of hans.nooij@tatasteel.com

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer