Nieuws

Food & Proces Tech Campus wint ProMotor Award 2017

ZAANSTAD - De ProMotor Award is een prijs die wordt uitgereikt aan projecten die de kloof tussen onderwijs en de arbeidsmarkt overbruggen en jongeren en bedrijven laten samenwerken en leren. Er waren vijf genomineerde projecten.


Food & Proces Tech Campus (FPTC) kreeg de award voor de opleiding die verschillende bedrijven samen met het Regio College hebben opgezet om procesoperators voor de voedingsindustrie op te leiden. Juryvoorzitter Ab van der Touw roemde het gezamenlijke initiatief en doorzettingsvermogen die de campus tot een succes heeft gemaakt. Het gaat in dit project om 16-jarige BOL leerlingen die een rechtstreekse route van het mbo naar de arbeidsmarkt wordt geboden: ”Een prachtig voorbeeld hoe Nederland ook in klassieke kennis en ondernemerschap kan uitblinken en jongeren kan inspireren”.

 

Food & Proces Tech Campus (FPTC) – Zaanstad

Met de FPTC start-up slaan inmiddels 17 bedrijven uit de Zaanstreek de handen ineen, waaronder Loders Crocklaan, Cargill, Tate & Lyle en van Wijngaarden BV. Zij hebben samen met ROC Regio College en met financiering uit de regio een praktijkfaciliteit gerealiseerd waar nieuwe BOL 2 en 3 opleidingen voor voedingsprocestechniek worden aangeboden. De bedrijven bundelen zo hun kennis, vernieuwen beroepsonderwijs en bieden tegelijkertijd alle jongeren een baan. De komende jaren moeten er jaarlijks wel 900 nieuwe medewerkers instromen om de toenemende personeelstekorten in de regio de komende jaren te kunnen oplossen.

 

Genomineerden

De prijsuitreiking vond op 23 maart plaats in de Jean School in Amsterdam. De vijf genomineerden voor de Pro-Motor Award waren Aquabots, Hemelswater bier, Food & Proces Tech Campus, Maatwerktraject in Twente en De Garage van de Toekomst.

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer