Nieuws

Gastles over werken in papier- en karton-industrie

Een stage of baan in de wereld van papier en karton betekent dat je bent verzekerd van uitdagingen, zelfstandigheid, vrijheid, doorgroeikansen en teamwork. Bovendien vind je nergens anders zo’n grote diversiteit aan techniek: je mag je overal mee bemoeien. Het bedrijfsleven en stichting C3 ontwikkelden een gastles voor leerlingen in vmbo 3 & 4 en havo 4 & 5.


Ervaar zelf wat de papier- en kartonsector jou(w leerlingen) te bieden heeft en volg de introductieles over werken in het papier en karton!

 

In een les van 45 minuten vertelt een medewerker van een papier- of kartonbedrijf (operator, technische dienst) over zijn vak. Tegen welke dingen loopt hij aan? Wat maakt zijn werk uitdagend? Welke opleiding volgde hij? Hoe is het om nachtdiensten te draaien? Welke technische aspecten maken zijn werk de moeite waard? Vanzelfsprekend is er alle gelegenheid hem het hemd van het lijf te vragen!

 

Daarnaast ga je zelf papier maken, is er een quiz en staan we stil bij duurzaamheid en innovaties. Na afloop wil je nog maar één ding: aan de slag in het papier en karton!

 

Interesse in een gastles? Leerkrachten kunnen zich hier aanmelden

 

Papier daagt je uit

Papier daagt je uit: 

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer