Nieuws

Girlsday: meiden maken kennis met techniek

VELSEN - Tijdens Girlsday bezorgen bedrijven meisjes een onvergetelijke dag in bèta, techniek en ICT. Er zijn workshops, rondleidingen en ontmoetingen met vrouwen die werken in de techniek. Bedrijven doen dit om een duidelijk beeld te geven wat werken in de techniek precuies inhoudt. Meer meisjes moeten kiezen voor een opleiding en baan in een van de 7 werelden van techniek.


Techport

Ook bedrijven in de regio Techport zetten hun deuren open voor meiden. Verschillende bedrijven verzorgden rondleidingen, workshops en ontmoetingssessies met vrouwen die werken in de techniek. Een van de bedrijven waar meisjes elk jaar welkom zijn is Tata Steel. Het staalbedrijf organiseerde dit jaar twee Girlsdays. Op 11 april bezochten meiden uit de brugklas van het voortgezet onderwijs Tata Steel. Donderdag 13 april waren het de meiden van groep 8.

 

Landelijk initiatief

Girlsday is een initiatief van VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek, om meisjes op jonge leeftijd kennis te laten maken met bèta, techniek en ICT. Dit landelijke evenement vindt jaarlijks plaats in april, in 2017 op donderdag 13 april. Tijdens Girlsday openen tal van bèta-, technische en ICT-bedrijven én technische of ICT-afdelingen van bedrijven hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar. De meisjes kunnen deelnemen aan interessante activiteiten die speciaal voor hen op Girlsday worden georganiseerd én maken kennis met de bèta/technische werkzaamheden in de dagelijkse beroepspraktijk. Natuurlijk leren zij ook de vrouwelijke medewerkers die in de bedrijven werken kennen.

 

Girlsday Tata Steel 2017

Girlsday Tata Steel 2017  Girlsday Tata Steel 2017

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer