Nieuws

Inspiratiemap W&T voor kleuters met groot enthousiasme ontvangen

HEILOO - Onderzoekend en ontwerpend spelen is de titel van de inspiratiemap die woensdag 22 november is uitgereikt aan leerkrachten uit het basisonderwijs. De map bevat 40 beschreven activiteiten waarmee je kleuters uit groep 1 en 2 eenvoudig in contact brengt met wetenschap en techniek. De uitreiking vond plaats op de Benedictusschool in Heiloo.


Na de inhoudelijke toelichting over de inspiratiemap door Edith Louman – initiatiefneemster van de map – gaven Anna Hotze, lector Wetenschap en technologie en Annerieke Boland, lector Jonge Kind, beiden van de hogeschool iPabo, een mini-college over W&T bij kleuters. Daarna maakten de deelnemers kennis met een aantal activiteiten die beschreven staan in de map en ervoeren zij dat onderwijs in W&T niet ingewikkeld is, maar inspirerend en ontzettend leuk! De eerste map werd uitgereikt aan Peter Claesen, Projectleider van het Expertisecentrum Wetenschap en Techniek. De schoolbesturen in Noord Holland en Flevoland ontvangen deze maand voor iedere school een exemplaar van de inspiratiemap.

 

Onderzoekend en ontwerpend spelen Wetenschap en technologie met kleuters? Jazeker; kleuters zijn enorm uit te dagen met W&T! Dat bewijzen de 40 beschreven activiteiten in de inspiratiemap. Activiteiten die eraan bijdragen dat jonge kinderen ervaring opdoen met ontdekken, onderzoeken, dingen bedenken en uitproberen, met vragen stellen, samen praten en redeneren. Dat kinderen ervaren dat zij met open opdrachten en vraagstukken aan de slag kunnen, dat zij daarin vertrouwen krijgen en dat zij een nieuwsgierige en vindingrijke houding ontwikkelen (Onderwijs 2032).

 

Bestellen of gratis dowloaden

U kunt hier de map gratis downloaden.

 

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer