Nieuws

Kartteam Tata Steel wint First Electro League

Het kartteam van de Tata Steel Academy won 13 juni in de First Electro League drie verschillende prijzen. Na vijf jaar deelnemen aan deze landelijke competitie legde het team dit keer ook beslag op de hoofdprijs.


De First Electro League is een competitie voor scholen uit voortgezet onderwijs en het MBO. Er doen twaalf scholen mee, die elk een eigen elektrisch aangedreven superkart moeten onderhouden en doorontwikkelen. Met het uitvoeren van innovatieopdrachten, rijden van wedstrijden en behendigheidsproeven, het schrijven van een businessplan en het houden van een krachtige verkooppresentatie zijn punten te verdienen.

 

Het team van de Tata Steel Academy haalde dit jaar de meeste punten. Het Nova College -vorig jaar nog eerste- werd tweede en het Felisenum gymnasium uit Velsen werd derde. De eerste wedstrijddag van het nieuwe seizoen is op zaterdag 23 september.

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer