Nieuws

Opnieuw RC Cup in Kop van Noord Holland

WINKEL - Tien scholen uit de kop van Noord Holland rijden vrijdag 24 november de Surplus RC Cup. Het is de tweede keer dat scholen van stichting Surplus uit Schagen hun eigen RC Cup rijden. Vorig jaar won OBS De Zandhope uit ’t Zand.


De schoolleiding van De Zandhope schreef vorig jaar in de eigen nieuwsbrief: “We zijn heel trots op de kinderen van groep 7-8! Ieder kind heeft zijn/haar talent kunnen laten zien: vergaderen, sponsoren zoeken, zorgen voor publiciteit, monteren, rijden; er komt veel bij kijken. Dat veel bedrijven sponsorgeld hebben gegeven, bewijst wel dat de boodschap goed overgebracht is.”

 

Meer dan alleen racen

Vrijdagochtend verzorgen alle teams een presentatie waarin ze vertellen wat ze de afgelopen weken allemaal op school hebben gedaan: oefenen met de auto, de auto van een mooi design voorzien, teamkleding verzorgen, sponsors zoeken en het opgehaalde geld goed beheren. s ‘Middags is de wedstrijd. Uit de nieuwsbrief van De Zandhope blijkt dat “een combinatie van snelheid en beheersing kan leiden tot de overwinning. Naast de RC-cup hebben de kinderen ook de Communicatie Award in de wacht gesleept. Nu de grote wisselbeker bij ons op school staat, wordt er wel verwacht dat we volgend schooljaar weer meedoen. Inderdaad, de basisschool is ook dit jaar aanwezig om de titel te verdedigen.

 

Deelnemers

Aan de RC Cup doen mee: OBS Torenven, OBS Frankendael, OBS De Meerpaal, OBS 't Span, OBS De Zandhope, OBS De Zwerm, OBS Op Avontuur, OBS De Meerkoet, OBS De Triangel, OBS De Zandhorst (met eigen auto) en OBS De Springschans (met eigen auto).

 

 

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer