Nieuws

Technieklessen in het Technolab

VELSEN - Het Sluis en Haven Informatie Punt (SHIP) vertelt interactief en multimediaal over de bouw van de grootste zeesluis ter wereld, de veelzijdigheid van het Amsterdamse havengebied – de vierde grote haven van Europa – en de toekomst van de bedrijvigheid in de regio. Vanaf dit voorjaar een nieuwe plek voor het primair onderwijs in technologie, passend in de landelijke afspraken Techniekpact 2020.


Techniekonderwijs in het Technolab bij het Sluis Haven Informatie Punt Techniekonderwijs in het Technolab bij het Sluis Haven Informatie Punt

Technolab in SHIP

Vanaf april 2017 kunnen kinderen van basisscholen uit het hele Noordzeekanaalgebied in het SHIP educatieve workshops over technologie en wetenschap volgen. Maar in het Technolab gebeurt meer: we bieden bijvoorbeeld ook gastlessen voor schoolkeuze richting het voortgezet onderwijs. En bedrijven uit de IJmond laten in het Technolab op een onvergetelijke manier leerlingen uit groep 7 en 8 ruiken, proeven en voelen aan techniek.

 

Workshops over technologie en wetenschap

De eerste workshops die we in het Technolab geven, gaan over het sluis- en havengebied. Met behulp van drie speciaal gebouwde watertafels kunnen leerlingen zelf een schip door een sluis laten varen, een stroomversnelling nabootsen of leren hoe je een schip stabiel moet laden om schipbreuk te voorkomen. Er zijn workshops over stroming en verzanding in de havenbouw, over de sleepvaart en de zeilvaart.

 

Klik hier voor actuele informatie over het onderwijsaanbod van het Technolab in SHIP en reserveringen.

 

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer