Nieuws

Techport prominent aanwezig op congres Techniekpact

HILVERSUM - Elk jaar wordt het nationale congres Techniekpact georganiseerd. Dit jaar was dat op maandag 26 juni. Tijdens het congres komen vertegenwoordigers uit het onderwijs, bedrijfsleven, overheid en politiek bijeen om de voortgang van het Nationale Techniekpact 2020 te bespreken en te evalueren.


 

 

De voortgangsrapportage vindt u in ons nieuwsbericht van 26/06.

 

Techport was prominent aanwezig tijdens het congres. In de centrale hal hebben wij veel kunnen vertellen en laten zien van onze onderwijsprogramma’s en het nieuwe Technolab in SHIP. Verschillende voertuigen van onze challenges waren hier aanwezig, zoals de RC-auto’s en zeilboten, slot cars, een elektro kart en de ligfiets van het Kennemer College. Ook waren er ook verschillende studenten aanwezig. Zij versterkten de presentatie van Techport enorm. Dit is terug te zien in de sfeerreportage van Techniekpact.

 

Bas de Jong, student aan het Nova College, stond er bijvoorbeeld met de elektrokart van hun school. In een paar zinnen verwoorden hij duidelijk waarmee Techport bezig is: “Mijn advies is dat je kinderen moet proberen duidelijk te maken hoe belangrijk techniek is. Kinderen vinden het leuk om dingen te ontdekken, om iets te leren. Dat moet je stimuleren!”

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer