Nieuws

VHTO: Record aantal bezoekers Girsday

AMSTERDAM - Nog nooit hebben zoveel meisjes en enthousiaste bedrijven meegedaan aan Girlsday. Bijna 11.000 meisjes hebben in totaal 352 bedrijven en organisaties in heel Nederland bezocht. De bedrijven hebben zich weer allemaal ingezet om de meisjes een onvergetelijke dag te bezorgen in bèta, techniek en ICT. Girlsday 2017 was wederom een geslaagd evenement.


Girlsday is een initiatief van VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek, om meisjes op jonge leeftijd kennis te laten maken met bèta, techniek en ICT. Dit landelijke evenement vindt jaarlijks plaats in april, in 2017 op donderdag 13 april. Tijdens Girlsday openen tal van bèta-, technische en ICT-bedrijven én technische of ICT-afdelingen van bedrijven hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar. De meisjes kunnen deelnemen aan interessante activiteiten die speciaal voor hen op Girlsday worden georganiseerd én maken kennis met de bèta/technische werkzaamheden in de dagelijkse beroepspraktijk. Natuurlijk leren zij ook de vrouwelijke medewerkers die in de bedrijven werken kennen!

 

Volgende jaar vindt Girlsday plaats op 12 april 2018. 

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer