Nieuws

Website over gastlessen en bedrijfsbezoeken

WOERDEN - TechniekTalent.nu lanceert een website over gastlessen en bedrijfsbezoeken. Met deze website wil de organisatie scholen en bedrijven makkelijker bij elkaar brengen zodat meer scholieren de mogelijkheid krijgen aan deze effectieve onderwijsprogramma's deel te nemen.


Hoe interesseer je jongeren voor een toekomst in de techniek? Door hen te laten zien wat techniek in de praktijk inhoudt en welke mogelijkheden er zijn. Steeds meer bedrijven in Noord-Holland openen hun deuren voor scholieren. Samen met scholen in de regio organiseren ze bedrijfsbezoeken en gastlessen. Voor bedrijven en scholen die dit ook willen, maar (nog) geen idee hebben hoe dit aan te pakken, is er een nieuwe website om in contact te komen en een match te vinden.

 

Technische bedrijven in Noord-Holland kunnen zich sinds kort aanmelden voor ‘Gastlessen, zó geregeld’. Deze nieuwe, kosteloze dienst koppelt scholen in het voortgezet onderwijs en bedrijven die een gastles of een bedrijfsbezoek willen organiseren. Met een pakket aan hulpmiddelen kunnen ze zich optimaal voorbereiden. Tijdens een training ontdekken medewerkers uit het bedrijfsleven bijvoorbeeld wat de ingrediënten zijn van gastlessen en bedrijfsbezoeken die jongeren enthousiast en nieuwsgierig maken. Nieuwsgierigheid prikkelt de jongeren en maakt een succes van het bezoek of de gastles.

 

Meer weten of direct aanmelden? Kijk op www.gastlessenzogeregeld.nu.

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer