Nieuws

André Kuipers komt in 2019 naar PET Den Helder

Hij deed in de ruimte tal van wetenschappelijke experimenten. Nu is hij astronaut en ambassadeur van de aarde. André Kuipers komt in juni voor een collegetour naar het Promotie Evenement Techniek (PET).


 

André Kuipers is het meest bekend van zijn tweede ruimtemissie, waarin hij bijna een half jaar in het Internationale Ruimtestation ISS verbleef. Hij deed daar experimenten op het gebied van levenswetenschappen, natuurkunde en techniek. Als jongen droomde hij al van de ruimtevaart. Die droom kwam uit toen hij als medicus al verder onderzoek kon doen bij ESA naar ruimteziekte en evenwichtsgevoel.

 

Nu komt hij naar het Promotie Evenement Techniek in Den Helder, op 3 juni 2019. Een unieke gelegenheid waar kinderen hem tijdens een collegetour van alles kunnen vragen! Michael van Alderwegen van Tech-Connect organiseert het evenement Kuipers komt spreken: “Vanuit de Techniekraad van de Provincie was er ruimte om dit te doen. Het sluit perfect aan op de grootste missie die André Kuipers heeft: zoveel mogelijk jongeren interesseren voor wetenschap en techniek. Juist door zijn eigen verhaal te vertellen aan de hand van vragen kan hij laten zien hoe leuk dit is. Scholen die meedoen, krijgen dan ook de gelegenheid om hun leerlingen van alles te laten vragen aan André!”

 

Deze unieke bijeenkomst vindt plaats in Theater de Kampanje, waar plaats is voor 750 kinderen. Aansluitend nemen kinderen in het naastgelegen Gebouw 66 deel aan zo’n 30 verschillende techniekactiviteiten. 

 

Erbij zijn?André Kuipers

PET-evenementen worden in Den Helder georganiseerd voor basisschoolkinderen uit groep 7 en 8. 

Voor leerkrachten is er tijdens het PET een informatieplein. Hier vinden zij  vernieuwende lesprogramma’s, lesbrieven en challenges waarmee ze wetenschap en techniek naar hun klas kunnen halen.

Wil je met je klas meedoen? Meld je hier aan vóór 15 januari. Hier komt vanaf 1 februari nog meer informatie te staan over het middagprogramma. 

 

Wanneer je school deelneemt, bieden we een format aan waarmee leerlingen vragen kunnen voorbereiden die zij aan André kunnen stellen. Zo ontstaat er een interactieve bijeenkomst, die ze van begin tot eind op het puntje van hun stoel houdt...

 

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer