Nieuws

Basisschool uit Noord Holland genomineerd voor Techniek Trofee 2018

WARMENHUIZEN - Basisschool de Torenven uit Warmenhuizen is een van de drie scholen die is genomineerd voor de categorie 'beste voorbeeld' van wetenschap- en technologieonderwijs. OBS De Droomboom (Heerlen) en SBO De Reis van Brandaan (Eindhoven) zijn de twee andere genomineerde scholen voor deze categorie. Basisschool ’t Palet (Den Haag), Montessoristichting Vreugd en Rust (Voorburg) en ’t Slingertouw (Eindhoven) zijn in de race voor het ‘meest inspirerende idee’ van W&T-onderwijs.


De Torenven warmenhuizen De Torenven

 

De Torenven uit Wamrenhuizen is genomineerd dankzij 'Stoere Beroepen'. Met dit programma stelt de school het bezoeken van bedrijven centraal in haar W&T-aanpak. In een doorlopende lijn van groep 4 tot en met 8 maken de leerlingen ieder jaar kennis met andere bedrijven en beroepen, van een bouwbedrijf, een trappenfabrikant, een weg- en waterbouwer, een zaadteler, een timmerbedrijf en een elektrabedrijf tot een treinrailsproducent. Het brede scala aan technieken en beroepen waarvan de leerlingen zo van kunnen proeven, spreekt de jury bijzonder aan.

 

Uitreiking 27 juni

Plezier, creativiteit en authenticiteit kenmerken volgens de jury de inzendingen van dit jaar. Komende weken verdiept de jury zich verder in deze zes genomineerde kanshebbers op de TechniekTrofee en Inspiratieprijs 2018. De winnaars uit beide categorieën worden op 27 juni 2018 tijdens het Techniek Trofeest bekend gemaakt. Zij ontvangen ieder een geldbedrag van 2.500,- om daarmee W&T-onderwijs naar een hoger plan te tillen. 

 

Verbinding met bedrijven uitbouwen en structureren

De jury onder leiding van natuurkundige en wetenschapsjournalist Diederik Jekel: “We hebben ons laten verrassen door alle mooie en bijzondere inzendingen. Wat vooral opviel is het plezier dat van veel inzendingen afstraalde, maar ook de creativiteit die scholen laten zien in de manier waarop zij W&T invulling geven. Bijvoorbeeld door een model of aanpak te kiezen die past bij de school.” Ook tonen scholen volgens de jury ‘eigenaarschap’. “Ze laten allemaal een authentiek geluid horen. De scholen sluiten hun W&T-aanpak aan op hun eigen visie, leerlingen en leerkrachten en dragen dit met trots uit.” Wat de jury dit jaar ook opviel is dat steeds meer scholen het bedrijfsleven betrekken bij W&T-onderwijs. Tegelijkertijd ziet ze hier ruimte om deze verbinding met de buitenwereld verder uit te bouwen en meer te structureren.

 

De jury

Naast juryvoorzitter Diederik Jekel bestaat de voltallige jury van de TechniekTrofee 2018 uit Hanno van Keulen, lector Leiderschap in Onderwijs aan Windesheim Flevoland, Stella Meijboom, directeur van basisschool De Catamaran in Amsterdam – winnaar van de TechniekTrofee 2017 en twee bestuursleden van het Ir. W. Maas Geesteranus fonds, Pieter Maas Geesteranus en Elja Vels. 

Voor meer informatie over de Techniek Trofee en de andere genomineerden klik hier.

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer