Nieuws

Bonhoeffer College tweede in landelijke debatwedstrijd

VELSEN - Vijftien middelbare scholen uit heel Nederland streden vandaag bij Tata Steel in IJmuiden om de eerste plaats in de debatwedstrijd Meet the Boss. Leerlingen van het Schondeln uit Roermond wisten de felbegeerde prijs in de wacht te slepen. Zij mogen gaan indoor skydiven.


De tweede prijs werd gewonnen door Het Bonhoeffercollege uit Castricum. Zij gaan een bezoek brengen aan het Lorentz Lab van het Teylers Museum in Haarlem.

 

Leerlingen van verschillende HAVO- en VWO-opleidingen gaan tijdens Meet the Boss in debat met elkaar en een ‘boss’, een topmanager van een van de dertien deelnemende bedrijven. De winnaars van de voorrondes bij deze bedrijven moesten het vandaag bij Tata Steel tegen elkaar opnemen. De voorronde bij Tata Steel was eerder dit jaar gewonnen door het Bonhoeffer College uit Castricum.  Meet the Boss wordt georganiseerd in samenwerking met het Nederlands Debat Instituut. Dit jaar was de finale van de westrijd bij Tata Steel. Het staalbedrijf bestaat dit jaar honderd jaar.

 

 

Foto 1: het Schondeln College uit Roermond. Foto 2: Bonhoeffer College uit Castricum

 

Meet the Boss bij Tata Steel Meet the Boss bij Tata Steel

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer