Nieuws

CSG Jan Arentsz wint Check de Techniek

VELSEN - Leerlingen van het CSG Jan Arentsz uit Alkmaar zijn winnaar van Check de Techniek. Aan deze competitie van Tata Steel deden ruim 500 leerlingen van zeventien vmbo-scholen mee. De leerlingen en hun docenten ontvingen donderdag 14 juni hun prijs uit handen van Marcel Dam, manager van de bedrijfsschool van het staalbedrijf.


Check de Techniek

Tijdens de techniekcompetitie Check de Techniek gaan de leerlingen na een rondleiding in de fabrieken in IJmuiden op de bedrijfsschool van Tata Steel aan diverse praktijkopdrachten werken. Daarnaast is een beroep gedaan op hun inzicht bij het oplossen van een aantal technische vraagstukken. Leerlingen van het Jan Arentz uit Alkmaar hebben de meeste punten verzameld en hebben daarmee dit jaar de eerste prijs in de wacht gesleept. Die ontvingen ze afgelopen donderdag bij Tata Steel uit handen van Marcel Dam, manager Beroepsopleidingen van de Academy van Tata Steel.

 

Eerste stap carrière

De leerlingen hebben tijdens de Check de Techniek competitie bij Tata Steel gewerkt aan opdrachten op het gebied van procestechniek, werktuigbouw en elektrotechniek. De praktijkworkshops en technische cases uit de competitie bieden VMBO-leerlingen de gelegenheid om te ervaren hoe leuk het is om in de techniek te werken.

Jaarlijks starten bij Tata Steel zo’n 160 jongeren met een opleiding aan de Academy. Daarmee zetten ze een eerste stap op weg naar een uitdagende carrière in de techniek. In augustus starten er weer nieuwe klassen op de Academy. Je kunt nu solliciteren voor de opleiding Procestechniek, deze klassen starten november 2018 en januari 2019.

 

Open dag bedrijfsschool

Op dinsdag 27 november 2018 organiseert Tata Steel een open dag op de bedrijfsschool. Van 15.00 tot 20.30 uur is er een afwisselend programma waarbij je leerlingen, praktijkbegeleiders en docenten kunt ontmoeten, kunt deelnemen aan workshops en een kijkje kunt nemen in een van de fabrieken of bij de Technische Dienst. Meer weten over de open dag van de Tata Steel Academy?

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer