Nieuws

De Cocon wint Energy Challenges

HEILOO – De Cocon uit Alkmaar is winnaar van de Energy Challenges 2018. De Cocon bindt de strijd aan tegen het plastic afval in de oceanen. Volgens de leerlingen is dat het beste te bestrijden door minder plastic te gebruiken en onnodig waterverbruik tegen te gaan. De school wint een dagje AZ met een voetbal clinic en een rondleiding.


 

Concurrenten van De Cocon waren onder meer De Burijn uit Alkmaar en de Matthieu Wiegmanschool Bergen. In Alkmaar ging tijdelijk het licht uit wanneer het niet nodig was om lokalen te verlichten en realiseerde een besparing op energiekosten. De school in Bergen voerde een besparing door op het gebruik van plastic drinkflesjes. Na een sponsorloop kocht de school een watertap zodat niet iedereen steeds een nieuw flesje koopt om te drinken. Basisschool het Baken uit Sint Pancras won de tweede prijs. Zij kregen een speurtocht en rondleiding in het spiksplinternieuwe circulaire gebouw van Alliander in Duiven.

 

Jan Terlouw

Bij de prijsuitreiking was Jan Terlouw aanwezig. De oud-politicus en kinderboekenschrijver  zegt vlak voor de prijsuitreiking  dat hij “zo blij wordt van jongeren die bezig zijn met iets wat er toe doet. Wat er toe doet? Dat de wereld zo mooi blijft als die mijn hele leven was. De jeugd moet de volwassenen en de politiek bewegen anders om te gaan met energie. Daar moeten we zuinig op zijn.” (bron NH Dagblad).

 

Meer over Energy Challenge

 

 

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer