Nieuws

De een gaat vliegen, de ander achter het stuur van een solarauto

DELFT - De studenten van de TU Delft die afgelopen winter in Australie de Solar Challenge wonnen, gingen onlangs de lucht in bij de Kennemer Zweefvlieg Club (KZC). Zij kregen de vlucht aangeboden van KZC tijdens Vliegschool1. Dit is een onderwijsprogramma over aerodynamica voor leerlingen van basisscholen uit de regio Techport.


De studenten uit Delft namen voor deze bijzondere gelegeheid hun solar auto mee naar het vliegveld en gaven een demonstratie aan de basisschoolleerlingen. De vrijwilligers van KZC en de studenten ontmoetten elkaar in november tijdens de Jet-Net Career Day. Daar ontstond het idee voor deze ontmoeting in de duinen bij KZC. Voor alle deelnemers was het een bijzondere ervaring.

Lees meer

 

KZC KZC

KZC

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer