Nieuws

Finalisten Slot Car Challenge 2018 bekend

QRUQUIUS - Leerlingen van de Jan Hekmanschool uit Ouderkerk aan de Amstel reden gisteren naar een tweede en vijfde plaats in het klassement van de Slot Car Challenge. Na deze laatste twee races van het seizoen wordt vrijdag 23 maart de finale gereden. De zes beste teams strijden om de eer en twee tickets voor een vlucht met een zweefvliegtuig.


De Slot Car Challenge begon aan het begin van het schooljaar. 21 Teams van scholen uit Noord Holland bouwden een eigen slot car en gingen daarmee racen op de grote houten baan van Slipstream Slotracing in Qruquius. Het programma van de Slot Car Challenge is opgezet om leerlingen kennis te laten maken met (elektro)techniek en duurzame mobiliteit. Leren samenwerken en geconcentreerd werken staan centraal in het populaire programma. 

 

Top zes klassement

De koppels reden per keer zes wedstrijden tegen klasgenootjes. Het team dat per dagdeel de meeste ronden reed werd dagwinnaar. De volgende zes dagwinnaars rijden vrijdag de finale.

  1. 136,82 ronden   -   Marit Verbaan en Sebastiaan Kruidhof van de Rozenbeek
  2. 133,11 ronden   -   Eva Dingenmarse en Manu Monsanto van de Jan Hekmanschool
  3. 132,56 ronden   -   Jasper Schippers en Leco van Zoelen van de Rozenbeek
  4. 131,69 ronden   -   Sebbe Slaghecke en Ferdy van Klink van De Beekvliet
  5. 129,69 ronden   -   Jens Menkveld en Cato van Overveld van de Jan Hekmanschool
  6. 129,12 ronden   -   Danika Voncken en Jasmijn Nieuwenhuizen van De Toermalijn

De koppels zijn inmiddels geinformeerd en uitgenodigd voor de finale. De Slot Car Challenge wordt mede mogelijk gemaakt door Techport, Slipstream Slotracing en Jet-Net Junior.

Slot Car Challenge Slot Car Challenge Slot Car Challenge

 

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer