Nieuws

Girlsday: Meisjes maken kennis met techniek

VELSEN - 120 Meiden uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs bezochten 10 april Tata Steel in Velsen. Het staalbedrijf organiseert deze week twee speciale Girls’ Days om meiden kennis te laten maken met de fascinerende en uitdagende aspecten van werken in een technische omgeving. In Noord Holland zijn er meer bedrijven die hun deuren openen voor meisjes (10-15 jaar).


Tijdens de landelijke Girlsday op 12 april komen leerlingen van groep 7 en groep 8 van basisscholen uit de omgeving op bezoek bij het staalbedrijf. Vrouwelijke managers en medewerkers van Tata Steel laten de leerlingen tijdens workshops in de praktijk ervaren hoe leuk werken in de techniek is. Zij gaan ook gesprekken aan met de meiden over hun eigen interesses, studiekeuzes en carrière. Na de workshops konden de leerlingen tijdens een rondleiding door de Warmbandwalserij (waar plakken staal worden uitgewalst en opgerold) met eigen ogen zien hoe indrukwekkend de processen bij het staalbedrijf zijn.

 

Girlsday bij Tata Steel  Girlsday bij Tata Steel

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer