Nieuws

KARTTEAM NOVA COLLEGE WINT FIRST ELECTRO LEAGUE

LELYSTAD - Het kartteam van het Nova College won dinsdag 19 juni in de First Electro League drie verschillende prijzen. Na zes jaar deelnemen aan deze landelijke competitie legde het team voor de tweede keer beslag op de hoofdprijs.


De First Electro League is een competitie voor scholen uit voortgezet onderwijs en het MBO. Er doen twaalf teams aan mee, die elk een eigen elektrisch aangedreven superkart moeten onderhouden en doorontwikkelen. Met het uitvoeren van innovatieopdrachten, rijden van wedstrijden en behendigheidsproeven, het schrijven van een businessplan en het houden van een krachtige verkooppresentatie, zijn punten te verdienen.

 

Eindstand 

Het team van het Nova College haalde dit jaar de meeste punten: 269 punten. Het Felisenum gymnasium uit Velsen werd tweede (242 punten) en het Technisch College Velsen eindigde op de derde plaats met 219 punten.

 

Verdeling prijzen

Het Nova College won naast de hoofdprijs ook de Speed Award, de Regularity Award en de Safety Award. De Innovation Award ging naar het Graafschap College en naar het Calandlyceum. Leerlingen van het Graafschap College bouwden een kartlift waarmee de zware e-kart eenvoudig in en uit de aanhangweagen getild kan worden. Leerlkingen van het Caland Lyceum bouwden hittesensoren in de accu. Met zelf geprogrammeerde en ontwikkelde technologie kunnen zij op afstand tijdens de race en het laden uitlezen hoe de temperatuurontwikkeling is in de accu. Het Felisenum won zowel de Business Award voor hun sponsoring- en communicatieplan, als de Sales Award voor de vlammende presentatie die de twee PR-managers gaven. 

 

2018-2019

De eerste wedstrijddag van het nieuwe seizoen is eind september 2018.

 

First Electro League 2018 Nova College  First Electro League 2018 Top 3

Eindstand

 1. Nova College - 269 pnt
 2. Felisenum - 242 pnt
 3. Technisch College Velsen - 219 pnt
 4. Caland Lyceum - 196 pnt
 5. Friesland College - 154 pnt
 6. Graafschap College - 142 pnt
 7. Drenthe College 1 - 95 pnt
 8. ROC van Amsterdam - 86 pnt
 9. Tata Steel Academy - 27 pnt
 10. Radius College - 16 pnt
 11. Kennemer College - 0 pnt
 12. Drenthe College 2 - 0 pnt

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer