Nieuws

Kom met de klas naar het Pieter Vermeulen Museum

Op zoek naar een leuk, leerzaam en educatief programma over recycling? Kom dan met je klas naar de Afval-Experience in het Pieter Vermeulen Museum in Velsen.


 

Tot 24 februari 2019 kunnen kinderen hier aan de slag met opdrachten, spelletjes en proefjes die aantonen waarom het opruimen en recyclen van afval belangrijk is. De leerlingen nemen bij hun bezoek een leeg blikje mee. Die blikjes worden gecrusht en gaan in een speciale HVC-container. Het verzamelde blik wordt gerecycled, waarna de Tata-Academy er een skelter van maakt. Die skelter verloten we onder de bezoekende scholen.

 

Recycling in de praktijk

Om ook in de eigen schoolomgeving met opruimen en recycling aan de gang te gaan, krijgen alle groepen na afloop van het bezoek twee afvalknijpers mee.

Hiermee kunnen de leerlingen rond hun eigen school (zwerf)afval verzamelen. Ook krijgen ze drie blikjes met duurzaam voedsel, zonder vlees, mee om te proeven.

 

Goed om te weten

Alle basisscholen uit Velsen,

Beverwijk, Castricum, Heemskerk en Uitgeest hebben dankzij een extra bijdrage van de gemeenten, gratis toegang tot de Afval-Experience.

 

Bezoek plannen

Het museum is op maandag gesloten. Wilt u met uw school het museum bezoeken, neem dan contact op het Pieter Vermeulen Museum via 0255 - 536726. U ontvangt dan een digitaal lespakket, om uw bezoek aan de tentoonstelling in de groep voor te bereiden.

 

Meer informatie

Kijk op de website van het Pieter Vermeulen Museum.

 

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer