Nieuws

Leerkrachten zoeken inspiratie op Techniek Uitmarkt

ALKMAAR - Ruim 120 leerkrachten en schoolleiders bezochten op 4 april de Techniek Uitmarkt in Alkmaar. Tijdens de markt waren er informatieve workshops, inspirerende demonstraties en een levendige paneldiscussie met onder meer Paul Rosemuller (vo-raad) en Adnan Tekin (gedeputeerde provincie Noord Holland).


Doel van de markt was een duidelijk overzicht te creeren van onderwijsactiviteiten waarmee leraren direct aan de slag kunnen met wetenschap en technologie, van groep 1 tot en met groep 8. Er waren aanbieders van lesmethoden, werkbladen, schoolcompetities en onderwijsprojecten. De inhoud had betrekking op het brede pallet van wetenschap & techniek: van programmeren, recycling tot mediawijsheid; van onderzoekend & ontwerpend leren tot 3D printing en stratenmaken; en van natuurwetenschappelijk onderzoek tot de cross over tussen techniek, kunst en cultuur. 

 

De gastsprekers gingen in discussie met de aanwezigen over wat leerkrachten nu echt nodig hebben om met techniek in de klas aan de gang te gaan. De markt was een idee van Tata Steel. Het 100 jarige staalbedrijf organiseerde de markt samen met Jet-Net junior, het Petrus Canisius College en het Expertisecentrum Wetenschap & Technologie.

 

Meer foto's van de Techniek Uitmarkt 2018

 

Techniek Uitmarkt   Techniek Uitmarkt   Techniek Uitmarkt  Techniek Uitmarkt

 

 

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer