Nieuws

Met FIRST® LEGO® League de ruimte in!

ALKMAAR - HAARLEM - Scholen in Noord Holland kunnen zich sinds 3 april weer inschrijven voor deelname in het nieuwe seizoen van de FIRST® LEGO® League.


Het thema van seizoen 2018-2019 is 'INTO ORBIT', De deelnemende leerlingen van basisscholen en scholieren uit het voortgezet onderwijs gaan verkennen hoe het is om te leven en te reizen in de ruimte. FIRST® LEGO® League daagt kinderen (9-14 jaar) uit te denken als wetenschappers en technici.

 

Twee regionale voorrondes

In Noord Holland zijn er twee regionle voorrondes. In Alkmaar nemen scholen uit Noord Holland Noord het tegen elkaar op. n Haarlem striden de scholen uit Noord Holland Zuid tegen elkaar voor tickets naar de volgende ronde. Beide wedstrijden worden georganiseerd door Inholland bij de vestigingen in Alkmaar en Haarlem. De teams worden begeleid door ICT-studenten van Inholland

 

Voor meer informatie, gegevens van de contactpersonen en inschrijven ga je naar FIRST® LEGO® League

 

First Lego League Techportal

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer