Nieuws

Nu nog meer leuke lesideeen in de Aha-generator

Er staan dertig gloednieuwe lesideeën in de Aha!-vragengenerator. Daarmee staat de teller op meer dan 60. Met de Aha!-vragengenerator voor het primair onderwijs gaat de klas – tijdens een digibordles van 15 minuten – op zoek naar een antwoord op een vraag over Wetenschap & Techniek.


Aha Generator

 

Hoe klinkt een liniaal? Hoe stevig is papier? De Aha!-vragengenerator is een praktische tool met kosteloze en inspirerende lesideeën. Onderzoek met de klas of je met je ogen open kunt niezen, door elkaar onder de neus te kietelen. Buig jullie samen over de vraag hoe we in de toekomst betalen. Of daag de kinderen uit een fiets te ontwerpen die fietsen leuker maakt. Eentje die je altijd beschermt tegen de regen, bijvoorbeeld!

 

Leerkrachten positief

Veel leerkrachten maken gebruik van de Aha!-vragengenerator en zijn positief over de tool. De meest bekeken vraag is: ‘Hoe ziet de allergruwelijkste griezel eruit?’ Deze vraag werd ontwikkeld voor de Kinderboekenweek die helemaal in het teken stond van griezelen. Kinderen denken na over kenmerken die een monster eng maakt, zoals rode ogen, gigantische tanden en klauwen. Vervolgens ontwerpen ze samen de allerengste griezel.

 

Meer lesideeën

Andere populaire vragen in de Aha!-vragengenerator zijn ‘Waarom heb je wenkbrauwen?’, ‘Hoe kun je zien dat de aarde om zijn as draait?’ en ‘Hoe ziet jouw vingerafdruk eruit?’.

 

http://ahaindeklas.nu/

 

 (Bron: tt.nu)

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer