Nieuws

Opleiding mechanical engineering nu ook in onze regio van start

SCHAGEN – Vanaf september 2019 hoeven jongeren die een hbo-studie werktuigbouwkunde willen volgen niet meer af te reizen naar de andere kant van het land. De bachelor Mechanical Engineering is namelijk vanaf dat moment ook te volgen op de campus van de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam.


Ter promotie van de nieuwe opleiding organiseerden de Vrije Universiteit Amsterdam en Universiteit Twente in samenwerking met Bètapartners de Engineering Experience op het Regius College in Schagen.  Alle 5e en 6e jaars vwo-leerlingen met een bèta-profiel met natuurkunde en wiskunde B,  hun ouders, docenten en decanen uit de regio waren uitgenodigd om zich te laten informeren over deze studie.

 

Met deze opleiding kunnen leerlingen met een technisch profiel eindelijk kiezen voor een universitaire technische opleiding in de regio en komen de twee universiteiten tegemoet aan de enorme vraag naar universitaire technici in de regio. In de opleiding staat maatschappelijk innoveren en samenwerken met regionale bedrijven voorop.

 

Tijdens de Engineering Experience kregen de bezoekers informatie over de inhoud van het programma van de nieuwe opleiding. Er was een interactief programma met sprekers van bedriven uit de regio en docenten. Studenten maakten duidelijk welk verschil een Mechanical Engineer kan maken bij het verbeteren van de wereld. Zo vertelden huidige studenten over hun uitvindingen, zoals de Red Shift auto van Solar Team Twente.

 Solar Team Twente bij Regius College

 

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer