Nieuws

Speciaal in Hoorn: leuke workshop LegoRobotica

Leerlingen van de Technologielijn van het Oscar Romero geven workshops LegoRobotica op basisscholen in omgeving Hoorn. In de workshops leren basisschoolleerlingen de eerste stappen van het programmeren. Ook leren ze hoe ze via sensoren de Robot-auto opdrachten kunnen laten uitvoeren.


De programmataal is zeer eenvoudig, zodat leerlingen zeer snel een programma onder de knie krijgen om een Robotauto te besturen. In groepjes van twee krijgen de leerlingen een iPad en een Robot-auto. Twee bovenbouwleerlingen en twee onderbouwleerlingen begeleiden de workshop, die anderhalf uur duurt. 

 

Belangrijk om te weten:

  • Duur: 1,5 uur.
  • In verband met het aantal iPad’s en robotauto’s is de groepsgrootte maximaal 20 leerlingen. 
  • De organisatie vraagt een bijdrage van €30 voor de workshop. 
  • Aangezien de workshops worden gegeven door leerlingen en zij met eigen vervoer naar de basisscholen rijden, kunnen alleen basisscholen in Hoorn of in de buurt van Hoorn meedoen. Twee leerlingen uit 6 VWO coördineren de organisatie van de workshops.

 

Meedoen? Aanmelden kan eenvoudig door een mailtje te sturen naar Floral van Golen (fa.van.golen@tabor.nl), docent Technologielijn Oscar Romero.

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer