Nieuws

Sportpaleis toneel voor ontdekkingsreis 7 werelden van techniek

ALKMAAR – Het sportpaleis was ook dit jaar weer toneel voor het Promotie Evenement Techniek. Leerlingen van basisscholen uit Alkmaar en omgeving konden hier op 4 oktober kennismaken met de 7 werelden van techniek.


Bedrijven en scholen verzorgden allerlei workshops. Er waren ruim twintig stands ingericht om te ontdekken en doen. Ze werd duidelijk dat er niet alleen technisch werk is als monteur of loodgieter, maar ook in werelden als de economie, de zorg, het bankwezen, de infrastructuur & leefruimte en de creatieve sector. Dit jaar bezochten 700 leerlingen PET Alkmaar. Vorig jaar stond de teller op 550 leerlingen. De organisatie van PET Alkmaar was in handen van het Petrus Canisius College, het Van der Meij College en enkele bedrijven. Volgend jaar hoopt de organisatie nog meer basisscholen te enthousiasmeren voor deelname aan de PET.  

 

 PET Alkmaar

 

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer