Nieuws

Studiedag docenten Inholland bij Techport

VELSEN – Het Congrescentrum van Tata Steel was donderdag 1 november het toneel waar 110 docenten van Inholland kennismaakten met de nieuwste trends en ontwikkelingen in de markt. “Tijdens deze studiedag laat Techport aan de docenten zien wat er op dit moment in de wereld gebeurd”, zegt Hans Nooij, die namens Techport betrokken is bij de studiedag. “Om goed onderwijs te kunnen geven is het belangrijk om de lessen in de juiste context te plaatsen. De theorie in de klas gaat pas leven als je er actuele praktijkvoorbeelden aan kunt verbinden.”


Een belangrijk deel van de studiedag bestond om die reden uit vier masterclasses van bedrijven uit de regio Techport. Er was een masterclass over de Hyperloop, over big data, over het ontwerp en de bouw van de nieuwe zeesluis van IJmuiden en over ontwikkelingen in het ontwerpen, bouwen en reviseren van werktuigbouwkundige installaties. De masterclasses werden verzorgd in samenwerking met Microtechniek, VolkerInfra, Advanced Analytics, Hyperloop en Tata Steel. Na de lunch werkten de verschillende opleidingsteams aan onderwijszaken.

 

Techport
“Waarom we de studiedag bij Techport houden? Omdat in de praktijk van de Techport-bedrijven veel uitdagende ontwikkelingen spelen op gebied van ICT, technologie en duurzaamheid,” zegt Han van Kleef, associate lector bij Inholland. “En natuurlijk omdat Techport zich in de regio’s van de Inholland-vestigingen Alkmaar en Haarlem bevindt. De hogeschool realiseert zich dat de kwaliteit van onze afstudeerders van veel betekenis is voor het bedrijfsleven. Wij willen met deze uitwisseling bijdragen aan wederzijdse bekendheid en samenwerking. De eerste stappen voor nauwere samenwerking rond het Hyperloop-project zijn al gezet.”

 

TOI
De docenten en leiding van het domein met de technische opleidingen van Hogeschool Inholland (domein Techniek, Ontwerpen en Informatica - TOI) komen twee keer per jaar bijeen in een Domeinstudiedag. De ochtend wordt gebruikt om kennis uit wisselen met partijen van buiten de hogeschool. In de ochtend werkten de opleidingsteams aan onderwijszaken.  

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer