Nieuws

Opvallende sponsoracties bij RC Cup

HEEMSTEDE - Op de modelracebaan van Model Auto Club Heemstede reden 55 teams van basisscholen en teams uit het voortgezet onderwijs de Techport RC Cup 2018. Tijdens de race met radiografisch bestuurbare modelauto’s toonden de teams hun vaardigheden op gebied van techniek, communicatie, design en sponsoring.


Uitslag:

  • Winnaar Serpent Spider klasse: De Zilvermeeuw uit Lisserbroek
  • Winnaar Traxxas klasse: Clusius College uit Schagen
  • Winnaar Serpent Cobra klasse: ’t Hageveld uit Heemstede

 Techport RC Cuo 

Team Speedy Gonzales (met Sylvester als mascotte) van De zilvermeeuw

 

De opzet van de Techport RC Cup is dat scholieren een raceteam vormen rond de beschikbaar gestelde radiografisch bestuurbare modelauto. Binnen dat team leren de leerlingen samenwerken, elkaars talenten ontdekken en doen kennis op van elektriciteit, werktuigbouw, sponsoring en communicatie. Bij de RC Cup staat samenwerking in de klas centraal, op technische gebied en op gebied van design, communicatie en sponsoring. Dat laatste is nodig om bijvoorbeeld de eventuele vervanging van onderdelen en de aanschaf van verf en teamkleding te kunnen bekostigen.

 

MacDonalds
De teams hebben dan ook hun uiterste best gedaan om één of meerdere sponsoren te werven om hun race-ambities ook financieel draagbaar te kunnen maken. Dat betekende wel dat de teams daarmee een extra zorg erbij kregen. Een sponsor wil nu eenmaal iets terug voor zijn geld. Dit mocht bijvoorbeeld de Montessorischool uit Beverwijk ervaren, die McDonald’s Beverwijk als sponsor had geworven. De lokale vestiging van de bekende hamburgerketen was bereid om geld in de 4 teams van de Montessorischool te investeren, maar daar stond wel een ‘opruimactie’ tegenover. Op woensdag 25 april mochten de 32 leden van de 4 teams opdraven om het gebied rond McDonalds aan de Parallelweg te ontdoen van zwerfvuil. Het leverde hun € 100,- per team aan sponsorgeld op.

 

Chiel Beelen
De Paulusschool uit Castricum belde met radio DJ Chiel Beelen. Hij raakte zo enthousiast van de RC Cup dat hij hoofdsponsor werd van het team. Tot tweemaal toe waren de leerlingen live in de ochtendshow bij Radio Veronica. Dit in combinatie met een mooie promotieclip zorgde ervoor dat de Paulus School naar huis ging met de Design Award.

 

 

Drie klasses

De RC Cup kent drie verschillende klassen. Leerlingen van basisschlen rijden met de Serpent SCT Spider. Deelnemende scholen waren onder meer de Montessorischool en de Bethelschool uit Beverwijk, de Paulus School uit Castricum en de Rozenbeek uit Velserbroek. Leerlingen uit het voortgezet onderwijs rijden met de Traxxas Slash (vrije) klasse voor de onderbouw, en de Serpent Cobra Klasse voor de bovenbouw van het voortgezet onderwijs. Iedere klasse kende deze dag zijn winnaars, dat wil zeggen, teams die als eerste over de finish kwamen. Maar meer relevant was wellicht de ervaring die alle deelnemers de laatste maanden hebben opgedaan op allerlei gebied om als team te presteren. Terecht kunnen dan ook alle deelnemers als winnaars worden gezien.

 

Meer informatie over de Techport Cup

https://www.techportal.nl/doeprogramma/challenges/rc-cup/

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer