Nieuws

't Prisma wint Discovery Cup

PURMEREND - Basisschool ’t Prisma is winnaar van de Discovery Cup. Dit is een wisseltrofee die hoort bij het programma voor techniekonderwijs MiG-KiT. De wisseltrofee is de beloning voor twee aansprekende presentaties die de leerlingen van groep 7 maakten van hun bezoek aan het Purmerendse bedrijf Prokal Stoomtechniek. Met deze inzending won de school de eerste prijs in de regiowedstrijd die gekoppeld is aan de jaarlijkse bedrijfsbezoeken voor leerlingen van groep 7. De leerlingen ontvingen de Discovery Cup op 22 juni in de aula van de school.


‘t Prisma hoort bij de 33 scholen die lid zijn van de Manuele Intelligentie Groep (MIG) en meedoen aan bedrijfsbezoeken die MIG jaarlijks organiseert. Kinderen maken daarbij al jong kennis met technische beroepen en processen.  Dankzij het MIG-programma bezochten 850 leerlingen van basisscholen uit de regio Purmerend / Waterland dit voorjaar zeventig bedrijven.

 

Lees meer over de MIG-Kit

 

Discovery Cup winnaar 2018

Verslag van bedrijfsbezoek

Deze bedrijfsbezoeken voor leerlingen van groep 7 zijn een traditie geworden in de regio, nu voor het zesde jaar op rij. Bedrijven uit de regio zetten gastvrij hun deuren open voor een rondleiding aan groepjes kinderen en hun begeleiders. De leerlingen komen o.a. in bouwbedrijven, bij grafische firma’s, autobedrijven, scheepswerven, machinefabrieken, de brandweerkazerne en recyclingbedrijven. Dat zijn vaak ook regionale bedrijven met internationale uitstraling. Hierbij maken de leerlingen kennis met technische beroepen en processen. Zij interviewen werknemers en maken foto’s en filmpjes. Met hun beeldpresentaties dingen zij mee naar de jaarlijkse wisseltrofee, de Discovery Cup. Bizzliners van EBS zorgen alle dagen voor het vervoer van leerlingen en begeleiders.

 

Leskist

De bedrijfsbezoeken zijn een onderdeel van het project MiG-KiT, waarbij basisscholieren vanaf groep 3 kennismaken met techniek. Dat gebeurt in de eigen school met technieklessen uit de speciale leskist, maar ook met een jaarlijks Promotie Event Techniek (PET) voor groep 6 en deze bezoeken aan bedrijven.  Op deze manier biedt initiatiefnemer MIG ruimte voor technisch talent van leerlingen.

 

Lees meer over de MIG-Kit

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer