Nieuws

Techniek Uitmarkt inspiratiebron voor W&T op de basisschool

ALKMAAR - Op woensdagmiddag 4 april halen basisschoolleerkrachten, schoolleiders en bestuurders hun hart op bij de Techniek Uitmarkt bij het Petrus Canisius College in Alkmaar. Op deze kosteloze Techniek Uitmarkt raken bezoekers geïnspireerd door de visie van prominente panelleden, maken kennis met de concrete producten en diensten op het gebied van Wetenschap & Technologie (W&T), gaan actief aan de slag tijdens de workshops en maken plannen met aanwezige bedrijven en organisaties om samen aan de slag te gaan met W&T in de klas.


Aanmelden voor Techniek Uitmarkt

 

Educatief aanbod in Noord-Holland

In 2020 is iedere basisschool in Nederland verplicht om Wetenschap & Technologie (W&T) aan te bieden. Dit is nodig omdat de samenleving een steeds grotere kennis van W&T vraagt. Op de Techniek Uitmarkt laten ruim dertig aanbieders van educatieve activiteiten zien hoeveel mogelijkheden er al zijn, zoals verschillende les- en doeprogramma’s. Leerlingen laten zien hoe enthousiast zij zijn over hun W&T-programma’s op school. Deelnemers kennen na het bezoek aan de Techniek Uitmarkt het educatieve aanbod in Noord-Holland en weten hoe ze snel en makkelijk met W&T aan de slag kunnen gaan in de klas.

 

Raak geïnspireerd door de panelleden

Onder leiding van dagvoorzitter Wim van Bokhorst geven panelleden, o.a. Adnan Tekin, gedeputeerde Provincie Noord-Holland en Paul Rosenmöller, voorzitter VO-raad, hun visie op het belang van W&T in de klas en beantwoorden zij vragen uit de zaal. Van Bokhorst “We zijn flink ver in het gezamenlijk bouwen aan W&T-onderwijs in Noord-Holland. De uitgewerkte mogelijkheden op de Techniek Uitmarkt zijn dan ook indrukwekkend. De grote vraag is: Wat heeft de leerkracht nu nodig, om constructief en structureel werk te kunnen maken van W&T in het dagelijks onderwijs?”. Naast Tekin en Rosenmöller nemen aan het panel deel: Jacqueline van der Lem, directeur Lemtech uit Alkmaar, Theresia Ruijter-Winder, directeur Benedictus School uit Heiloo, Dook van den Boer, werkambassadeur provincie NH en Jolien Duin, projectleider PET Zaanstad en PET West Friesland.

 

Praktische informatie

De Techniek Uitmark vindt plaats bij het Petrus Canisius College in Alkmaar en is te bezoeken door leerkrachten groep 1 t/m 8, schoolleiders en –bestuurders in het primair onderwijs en ondernemers met een onderwijshart. Aan de Techniek Uitmarkt zijn geen kosten verbonden.

 

Aanmelden Techniek Uitmarkt

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer