Nieuws

Techniek Uitmarkt Noord Holland

Leerkrachten en schooldirecteuren uit het primair onderwijs ontdekken tijdens de Techniek Uitmarkt de vele mogelijkheden om actief aan de slag te gaan met wetenschap en technolgie in de klas. Er zijn informatiestands, workshops, demonstraties en interessante gastsprekers.


Meteen aanmelden via PET.events.nl

 

Techniek Uitmarkt   Techniek Uitmarkt demo  Techniek Uitmarkt Maakkunde Techniek Uitmarkt Techniek Uitmarkt 

 

Op woensdagmiddag 4 april 2018 bruist het in het Petrus Canisius College in Alkmaar. Die middag is het vmbo Vakcollege omgetoverd tot de Techniek Uitmarkt Noord-Holland. Schoolbestuurders, schoolleiders en leerkrachten dompelen zich een middag onder in de wondere wereld van Wetenschap & Technologie (W&T). Kom ook en raak geïnspireerd door de visie van de panelleden, maak al struinend over de markt kennis met de concrete producten en diensten op het gebied van W&T, ga actief aan de slag tijdens de workshops en maak plannen met de aanwezige bedrijven en organisaties om samen aan de slag te gaan met W&T in de klas.

 

Raak geïnspireerd door de panelleden

Onder leiding van dagvoorzitter Wim van Bokhorst geven de panelleden hun visie op het belang van W&T in de klas en beantwoorden zij vragen uit de zaal. De panelleden geven duidelijk hun mening en komen met praktische tips voor het onderwijs en het bedrijfsleven. Tijdens de paneldiscussie draait het zowel om relevante actieplannen van de overheid, als om het beantwoorden van de vraag: W&T in de klas, hoe doe je dat?

 

Maak kennis met concrete producten en diensten op de markt

Op de markt tonen aanbieders de mogelijkheden voor W&T in de klas en daarbuiten. Het overzicht is breed: van te downloaden werkbladen en in te huren techniekbussen, tot te ontwikkelen bedrijfsbezoeken en gastlessen, of deel te nemen aan bestaande onderwijsprojecten en schoolcompetities. Daarnaast demonstreren leerlingen van basisscholen hoe ontzettend leuk het is om aan de slag te gaan met W&T, wordt het doeprogramma Techniekpact NH op www.techportal.nl onder de aandacht gebracht, evenals de zes Promotie Evenementen Techniek.

 

Ga actief aan de slag

In de workshoprondes gaan de deelnemers met de handen uit de mouwen. Er zijn workshops gericht op het po en workshops gericht op het bedrijfsleven. Bezoekers kunnen zich ter plaatse inschrijven voor de workshops die worden verzorg door TechniekTalent.nu, MiGKit en Surplus/OBD Noordwest.

 

Programma

14.00 – 15.00 uur            Markt en workshopronde 1
15.00 – 15.45 uur            Paneldiscussie
15.45 – 16.30 uur            Markt en workshopronde 2
16.30 – 17.30 uur            Afsluiting met drankje en hapje

 

Praktische informatie

Wanneer: Woensdag 4 april 2018 
Tijd: Van 14.00 tot 17.30 uur
Waar: Petrus Canisius College (vmbo Vakcollege), Vondelstraat 41 in Alkmaar
Voor wie: Schoolbestuurders, schoolleiders en leerkrachten & bedrijven met onderwijshart
Kosten: Er zijn geen kosten aan verbonden
Aanmelden: Via dit formulier

 

Techniek Uitmarkt Noord-Holland is een initiatief van de TechnetKring Alkmaar / Petrus Canisius College en Jet-Net Junior NH i.s.m. Expertisecentrum Wetenschap & Technologie Noord-Holland & Flevoland

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer