Nieuws

Techniek voor kinderen met de PET-events

Ook in 2018 worden er weer verschillende (Promotie Evenement Techniek) PET-events georganiseerd in verschillende plaatsen in Noord-Holland. Het doel van deze evenementen is om de jeugd al op vroege leeftijd, op een vrije en leuke manier, kennis te laten maken met alles wat met techniek te maken heeft.


Vijf jaar geleden maakten de deelnemende partijen van het Nationaal Techniekpact, de afspraak om de instroom van leerlingen naar technische beroepen te vergroten. Daarvoor werden drie actielijnen afgesproken: KIEZEN voor techniek, LEREN in de techniek en WERKEN in de techniek. Hieruit zijn de PET-events ontstaan.

Tijdens dit event gaan de leerlingen aan de slag met allerlei techniek gerelateerde doe-activiteiten. De activiteiten die aangeboden worden zijn erg divers omdat techniek ook erg breed is. Er zijn zeven werelden van techniek. Techniek is terug te vinden in: 

  • Onze planeet
  • Voeding en gezondheid
  • Het menselijk lichaam, 
  • Verkeer, transport en ruimte(vaart)
  • Creativiteit en ontwerpen
  • Geld en handel
  • Wetenschap en ontdekken

 

 

Tijdens het event worden ook de leerkrachten geïnformeerd over de les mogelijkheden rondom wetenschap en techniek. Op het informatieplein wordt duidelijk dat techniek helemaal niet moeilijk is maar juist heel leuk. Om leerkrachten nog meer aan te sporen om in de klas ook met techniek aan de slag te gaan, zijn er voor hen flyers, folders, werkbladen en ander lesmateriaal. Zij krijgen bij vertrek ook een tasje mee voor de hele klas, met informatie over de zeven werelden van techniek. Zo worden ook de ouders bereikt met de boodschap dat kiezen voor wetenschap en techniek een mooie toekomst kan opleveren voor hun kind.

 

Op 12 april trappen de leerlingen van groep 7 en 8 uit Den Helder af. Pet Het event vindt plaats op Willemsoord, bij de marine. Op 23, 24 en 25 april zijn de leerlingen van groep 7 uit Zaanstad aan de beurt.

 

Meer weten over deze PET events? Kijk voor meer informatie op: Petevents.nl

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer