Nieuws

Techport Career Day

VELSEN - In het feestelijke kader van het 100 jarig bestaan van het staalbedrijf, organiseert Tata Steel samen met Jet-Net & TechNet en Techport een speciale profiel/sectorkeuze editie van de Career Day. Voor deze dag worden derdejaars leerlingen van het vmbo (tl /gl en kb) en havo uitgenodigd. De Techport Career Day vindt plaats op woensdag 26 september.


Tijdens de Techport Career Day volgen de leerlingen workshops van bedrijven in een dagdeel van drie uur. Zij worden ingedeeld in groepjes van tien, die onder begeleiding staan van een Career Guide. Bij elke bedrijfsstand wordt een workshop verzorgd waarbij de leerlingen meer te weten komen over de werkzaamheden, technologieën en beroepen binnen het bedrijf door zelf aan de slag te gaan. Ze gaan zelf bouwen, proberen, proeven, programmeren, raden of rekenen. Kortom: Ervaren!

 

Leerlingen en bedrijven uit de regio

De Techport Career Day wordt bezocht door zeshonderd derdejaars leerlingen van vmbo- en havo-scholen uit de regio. zij bezoeken de workshops die dertig bedrijven organiseren. Het gaat om technische bedrijven uit de regio, maar er zijn ook workshops van bedrijven als Shell, IBM en Siemens en onderwijsinstellingen zoals InHolland, Hogeschool van Amsterdam en de Tata steel Academy. 

 

Workshops

Om de leerlingen een helder beeld te geven van werken in een van de vele sectoren waarin techniek en innovatie onmisbaar zijn, is er een breed scala aan workshops. De volgende bedrijven en onderwijsinstellingen verzorgen een interactief programma: 

 1. Tebulo Engineering B.V.
 2. Waternet
 3. Buko Huisvesting
 4. C3
 5. Rolan Robotics 
 6. Haprotech & Facta
 7. A. de Jong Installatietechniek Noordwest b.v.
 8. Shell
 9. IBM
 10. ENGIE Services
 11. EKB
 12. Micro Techniek
 13. McDermott (CBI)
 14. Food & Proces Technology Campus
 15. Hogeschool Inholland - Informatica
 16. Hogeschool van Amsterdam - Engineering
 17. Hogeschool Inholland - Medische Techniek
 18. TetrixTechniek
 19. Quintel (Greenbiz)
 20. Omgevingsdienst IJmond (Greenbiz)
 21. Zonpanelen (Greenbiz)
 22. Installatiewerk NH
 23. Vos | Gekas & Boot Beverwijk BV
 24. SMC Pneumatics
 25. Tata Steel - RD&T Energie
 26. Tata Steel - RD&T Hyperloop
 27. Tata Steel - RD&T Crashtest
 28. Tata Steel Academy - Check de Techniek
 29. Techno Challenge - Kennermer Zweef Club
 30. Techno Challenge - Slot Car Challenge
 31. Vicoma
 32. Nova

 

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer