Nieuws

Techport laat kinderen ontdekken en doen tijdens PET IJmond

BEVERWIJK - Op donderdag 11 en vrijdag 12 oktober bezochten bijna 2000 leerlingen van de basisscholen het promotie evenement techniek (PET) in de IJmond. Bedrijven en scholen verzorgden allerlei workshops waarmee de leerlingen kennis maakten met wetenschap en technologie.


 

PET IJmond

De kinderen konden in sporthal De Walvis vrij rondlopen en zelf kiezen wat ze wilden doen of waar ze wilden kijken. Ontdekken en doen is het motto, en daar was alle gelegenheid toe. Ruim 25 verschillende stands waren er ingericht om kinderen kennis te laten maken met de 7 werelden van techniek. Want er is niet alleen technisch werk in de industrie, maar ook in werelden als de economie, de zorg, het bankwezen, de infrastructuur & leefruimte en de creatieve sector.

De organisatie van PET IJmond was ook dit jaar weer in handen van de Techport Campus.

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer