Nieuws

Terugblik Techniek Uitmarkt Noord-Holland

ALKMAAR - Op woensdagmiddag 4 april 2018 was het Petrus Canisius College (vmbo) omgetoverd tot de Techniek Uitmarkt Noord-Holland. Schoolbestuurders, schoolleiders en leerkrachten dompelden zich een middag onder in de wondere wereld van Wetenschap & Technologie (W&T).


Impressie Techniek Uitmarkt

 

Inspiratie van het panel

Onder leiding van dagvoorzitter Wim van Bokhorst gaven panelleden hun visie op het belang van W&T in de klas en beantwoordden zij vragen uit de zaal. De panelleden gaven duidelijk hun mening en kwamen met praktische tips voor het onderwijs en het bedrijfsleven.

 

Kennis maken met concrete producten en diensten op de markt

Op de markt toonden aanbieders de mogelijkheden voor W&T in de klas en daarbuiten. Het overzicht was breed: van te downloaden werkbladen en in te huren techniekbussen, tot te ontwikkelen bedrijfsbezoeken en gastlessen, of deel nemen aan bestaande onderwijsprojecten en schoolcompetities. Daarnaast demonstreerden leerlingen van basisscholen hoe ontzettend leuk het is om aan de slag te gaan met W&T, werd het doeprogramma Techniekpact NH op www.techportal.nl onder de aandacht gebracht, evenals de zes Promotie Evenementen Techniek. 

 

Actief aan de slag

In de workshoprondes staken de deelnemers de handen uit de mouwen. Er waren workshops gericht op het po en workshops gericht op het bedrijfsleven. De workshops werden verzorg door TechniekTalent.nu, MiGKit en Surplus/OBD Noordwest. Deelnemers konden kiezen uit de volgende workshops als: Methode Maakkunde, Techniekprogramma met gastlessen, Aha zo werk je samen met bedrijven, Slim van start met W&T en nog vele andere.

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer