Nieuws

Wetenschapper Jeroen van Beeck wint wetenschapsbattle Vuurvliegen

VELSEN – Dr. ir. Jeroen van Beeck van Tata Steel is winnaar van wetenschapsbattle VUURVLIEGEN 2018. In een spannende strijd met drie andere wetenschappers vonden leerlingen van basisschool de Meerpaal uit Anna Paulowna en basisschool de Zilvermeeuw uit Heemskerk dat hij het meest helder en overtuigend over zijn onderzoek over de Hyperloop kon vertellen.


Vuurvliegen

 

Vuurvliegen

Centrum JongerenCommunicatie Chemie organiseert jaarlijks de spannende wetenschapsbattle VUURVLIEGEN waarbij leerlingen uit het basisonderwijs bepalen welke onderzoeker het beste zijn of haar onderzoek voor het voetlicht kan brengen. De achterliggende gedachte is dat wie zijn onderzoek kan uitleggen aan een negenjarige, dat aan iedereen kan. Door deel te nemen aan VUURVLIEGEN leren onderzoekers hun onderzoek helder en overtuigend te presenteren. Tegelijkertijd ervaren kinderen wat een onderzoeker in de chemie precies doet. Tijdens deze tweede editie van VUURVLIEGEN pitchten vier onderzoekers van universiteiten en bedrijven hun wetenschappelijke onderzoek voor 100 leerlingen. De kinderen bepaalden via stemming wie de beste presentatie gaf en wie de VUURVLIEG van 2018 werd. Lesmateriaal

Winnaar Jeroen heeft onderzoek gedaan naar staal voor de Hyperloop. De presentatie wordt vertaald naar aansprekend lesmateriaal voor het basisonderwijs zodat meer kinderen ervaren hoe interessant wetenschappelijk onderzoek kan zijn. De ontwikkelde materialen worden gratis beschikbaar gesteld voor alle geïnteresseerde scholen. Leerkrachten kunnen hiermee gericht aan de slag met onderzoekend leren binnen de gestelde leerdoelen op het terrein van Wetenschap en Technologie.

 

Lees meer

Vuurvliegen

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer