Nieuws

Nieuws 2015

15/12/15

BS de Hoeksteen reageert op winnen prijsvraag PET IJmond

Basisschool de Hoeksteen heeft met de prijsvraag van het PET IJmond de prijs voor duurzaamheid gewonnen. De Hoeksteen doet ieder jaar mee aan de prijsvraag en heeft ook al een aantal keer de techniekprijs gewonnen. Dit jaar reageert zij op het winnen van de prijs voor duurzaamheid.


Lees meer
15/12/15

Kennisvoucherregeling Techport één jaar verlengd

De Techniekcampus Techport verstrekt sinds de zomer van 2015 kennisvouchers voor innovatieve ideeën van ondernemers die actief zijn in de maakindustrie. De gemeenten Heemskerk, Beverwijk en Velsen maken deze regeling mogelijk.


Lees meer
14/12/15

Innoveren in Onderhoud

Techniek Campus Techport ondersteunt innovaties van bedrijven. Dit kan gaan om zowel collectieve als individuele innovaties. Vanuit het netwerk van Techport Industries is het slimmer inrichten van onderhoudsprocessen als een van de thema's naar voren gekomen waar maakbedrijven, kennisinstellingen en onderhoudsbedrijven elkaar mogelijk kunnen vinden in collectieve innovatie.


Lees meer
14/12/15

Open bedrijvenschool Techport van start

Het project ‘Open Bedrijvenschool Techport’ gaat in januari 2016 van start. Met financiële hulp van gemeenten en provincie Noord-Holland starten we samen met Tata Steel, MKB bedrijven, het regulier onderwijs en particuliere opleiders het project ‘Open Bedrijvenschool Techport'.


Lees meer
03/12/15

Oriëntatiemarkt Nova College

Op 2 december 2015 heeft in het Nova College aan de Zijlweg in Haarlem een oriëntatiemarkt plaatsgevonden. Hier zijn 3e en 4e jaars vmbo/mavo-leerlingen van het Coornhert Lyceum, Haarlem College Het Schoter, Sterren College en Montessori College Aerdenhout geweest, om zich te oriënteren op hun vervolgopleiding. De leerlingen waren er samen met hun ouders, waardoor er 1.190 bezoekers aanwezig waren. Er waren twee keer drie rondes met uitleg en in de aula het oriëntatieplein.


Lees meer
03/12/15

Choice helpt VMBO-scholieren kiezen

HAARLEM - Ruim 5.000 tweedejaars leerlingen vmbo van 34 vmbo-scholen uit de IJmond, Haarlem, Haarlemmermeer, Duin- en Bollenstreek en Amstelveen komen van 18 tot en met 22 januari naar het Kennemer Sportcenter in Haarlem voor CHOICE. Deze vmbo’ers krijgen uitleg en instructie van studenten van het Nova College. In een carrousel van activiteiten maken ze kennis met beroepen in de sectoren Economie, Natuur & Milieu, Techniek en Zorg & Welzijn, als eerste stap naar een bewuste keuze van een vervolgopleiding.


Lees meer
03/12/15

Techport Industries op bezoek bij de 3D-Makerszone

Op donderdag 3 december bezocht het bedrijvennetwerk Techport Industries de 3D-Makers Zone, een innovatiecentrum waar bedrijven terecht kunnen voor onder meer 3D-printing, high-end 3D scanning en design voor 3D-printing. In deze inspirerende setting werden aan de hand van twee bedrijfspresentaties de ontwikkelingen op het gebied van deze nieuwe producttechnologie besproken. Ruim 20 bedrijven waren aanwezig op het prachtige industriële complex op de Waarderpolder in Haarlem.


Lees meer
30/11/15

1700 leerlingen bezoeken PET IJmond

Op donderdag 19 en vrijdag 20 november bezochten alle groep 8 leerlingen van 51 basisscholen uit de IJmond het Promotie Evenement Techniek (PET IJmond). In totaal maakten 1700 leerlingen in de Felison Cruise Terminal in IJmuiden kennis met de leuke en interessante aspecten van techniek.


Lees meer
26/11/15

Jet-Net Career Day West

Meer dan 1.300 leerlingen uit 4 havo en 5 vwo uit region Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland hebben op woensdag 25 en donderdag 26 november het evenement 'Jet-Net Career Day West' bezocht. Het evenement vond plaats in de Felison Cruise Terminal in IJmuiden.


Lees meer
26/11/15

219 Leerlingen naar technische orientatietrajecten

Op 26 november 2015 vond de vierde en daarmee laatste middag van het MyTec Oriëntatietraject plaats. Deze middag was gericht op elektrotechniek.


Lees meer
26/11/15

Techport Eindejaarsbijeenkomst 2015

Op 25 november 2015 vond de Techport Eindejaarsbijeenkomst plaats in de Felison Cruise Terminal in IJmuiden. Genodigden uit het bedrijfsleven, onderwijs en overheid keken terug op de prestaties van het afgelopen jaar, maar keken ook naar de toekomst.


Lees meer
16/11/15

Techniekpromotie vol in de aandacht

Op 19 en 20 november zullen de leuke en interessante aspecten van techniek weer onder de aandacht van de huidige leerlingen van groep 8 gebracht worden. In IJmuiden zal al voor de negende keer het Promotie Evenement Techniek in de IJmond (PET) plaatsvinden.


Lees meer
13/11/15

Nieuwe opleiding MyTec populair

MyTec is inmiddels populair onder aspiranten die vanaf het voortgezet onderwijs komen, er waren meer dan 100 aanmeldingen en na een zorgvuldige intake zijn 77 studenten ''geschikt bevonden'' voor de vijf MyTec-opleidingen en gestart in het eerste jaar. MyTec is een nieuwe manier van opleiden voor technische beroepen op niveau 4.


Lees meer
13/11/15

Met Techport naar 3D Makers Zone

Techport Industries organiseert op donderdag 3 december een bezoek aan de 3D Makers Zone in Haarlem.


Lees meer
11/11/15

Techniekweek voor PABO-studenten

HAARLEM – Bijna tachtig PABO-studenten van InHolland uit Haarlem startten hun techniekweek bij Tata Steel. Na een korte presentatie over het bedrijf kregen de studenten een rondrit over het bedrijfsterrein en bezochten ze de indrukwekkende walserij.


Lees meer
04/11/15

Kennemer College bouwt V1 raket

Leerlingen van het Kennemer College uit Heemskerk gaan samen met het bedrijfsleven een levensechte V1-raket nabouwen.


Lees meer
26/10/15

Eindejaarsbijeenkomst Techport

Op 25 november is de jaaraflsuiting voor relaties van de Techport Campus en Techport Industries. Het evenement vindt plaats in de Felison Cruise Terminal bij de IJmond haven in Velsen (routeplanner: Volendamkade 1, IJmuiden).


Lees meer
13/10/15

Girlsday 2016

In april openen tal van bèta-, technische en ICT-bedrijven én technische of ICT-afdelingen van bedrijven hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar. Ook bedrijven en scholen in de regio Techport doen mee aan dit landelijke evenement, zoals Tata Steel. Meer deelnemers zijn welkom. Scholen en bedrijven kunnen zich inschrijven via www.VHTO.nl


Lees meer
05/10/15

Eerste kennisvoucher voor VanDerEng Labels

VanDerEng Labels uit Heemskerk heeft als eerste bedrijf het Kennisvoucher Techport ontvangen. Deze regeling is bedoeld om de innovatiekracht van de maakindustrie in de IJmond te versterken. VanDerEng werkt aan een fraudebestendige consumptiemunt voor evenementen. Hiervoor ontvangt het bedrijf een innovatiekrediet van 5.000 euro. Dit bedrag is te besteden aan de inhuur van externe kennis, die nodig is om de nieuwe munt uiteindelijk te kunnen produceren.


Lees meer
30/09/15

Scholing bij Bouwmensen Kennemerland


Lees meer
29/09/15

College Tour voor Scholieren

De komende drie maanden zijn er voor Havo- en VWO-scholieren zes informatieve bijeenkomsten bij bedrijven en kennisinstellingen. Doel van deze College Tour is scholieren enthousiast maken voor bèta en techniek door te verdiepen en uit te dagen.


Lees meer
03/09/15

3 Miljoen voor samenwerking en innovatie in MKB

Minister Kamp (van Economische Zaken) stelt vanaf 8 oktober 2015, € 3 miljoen beschikbaar om samenwerking en innovatie in het mkb te versterken door de openstelling van de InnovatiePrestatieContracten (IPC) regeling.


Lees meer
26/08/15

Meet & Greet Procestechniek

VELSEN NOORD - Wil je meer weten over werken en leren bij Tata Steel en heel specifiek de opleiding voor Procestechniek?


Lees meer
18/08/15

Techport Sail Challenge naar HISWA

AMSTERDAM - Teams van basisscholen die meedoen aan de Techport Sail Challenge geven op zaterdag 5 september een demonstratie. Dit gebeurt tijdens de HISWA.


Lees meer
17/08/15

Jan Campertschool wint Techport Sail Challenge

Wethouder Arjen Verkaik van de gemeente Velsen gaf zaterdag 15 augustus tijdens PreSail IJmond het startschot voor de Techport Sail Challenge 2015. Met op de achtergrond grote tallships, die klaar lagen om naar Amsterdam te varen, werd in de haven van IJmuiden voor het eerst een zeilwedstrijd gehouden met modelboten.


Lees meer
31/07/15

Pet IJmond op 19 en 20 november

1600 Leerlingen (groep 7/8) van basisscholen uit de IJmond maken op 19 en 20 november via demonstraties en doe-activiteiten kennis met (werken in de) techniek.


Lees meer
30/07/15

Techport Sail Challenge

IJMOND - Tijdens het Havenfestival varen op zaterdag 15 augustus tien teams van basisscholen een zeilwedstrijd met modelboten in de haven van IJmuiden. De Sail Challenge vindt plaats in nabijheid van de grote zeilschepen die klaar liggen om op 19 augustus naar Sail Amsterdam te varen.


Lees meer
30/07/15

Meer weten over Robotica, Sensortechnologie of 3D-printen?

ICT speelt een steeds grotere rol in het productieproces. De Techniek Campus Techport ondersteunt met advies over productietoepassingen, nieuwe technologie of het zoeken naar eventuele partners.


Lees meer
30/07/15

OK CV: nieuwe training voor installateurs

Installatiewerk Noord Holland traint installateurs in het geven van energie-advies tijdens het onderhoud aan de CV-ketel. Installateurs die de tweedaase training hebben afgerond mogen het keurmerk CV OK gebruiken.


Lees meer
30/07/15

Kennemer College zoekt hulp bij nabouwen V1-raket

HEEMSKERK - De school uit Heemskerk zoekt sponsors en een metaalbedrijf om op verzoek van het Strandvondstenmuseum in Castricum een raket uit de Tweede Wereldoolog na te bouwen.


Lees meer
22/07/15

Jet-Net Career Day in Felison Cruise Terminal

Op woensdag 25 en donderdag 26 november 2015 vindt de Jet-Net Career Day West plaats in de Felison Cruise Terminal in IJmuiden.


Lees meer
19/06/15

Van der Meij College wint rally ligfietsen

SCHAGEN - Leerlingen van het Van der Meij College uit Alkmaar hebben vandaag de Sunrider Rally gewonnen. Elf teams van zeven scholen uit Noord-Holland streden vandaag om de eerste plaats. Het project van Tata Steel vormt niet alleen een sportieve uitdaging, maar doet met name ook een beroep op de technische kennis van de deelnemers. Tijdens de 26 kilometer lange race door het polderlandschap rond Schagen moesten de teams ook diverse opdrachten uitvoeren.


Lees meer
12/06/15

Techport bezoekt composietencluster Flevoland

De provincie Flevoland heeft met CompoWorld goud in handen. Tot die conclusie kwamen de delegatieleden van Techniekcampus Techport en Techport Industries na afloop van hun werkbezoek aan het composietencluster in de Noordoostpolder. De samenwerking tussen het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium, onderwijsinstellingen en bedrijven heeft in drie jaar tijd geresulteerd in 17 projecten en maar liefst 92 nieuwe banen. Daarmee is CompoWorld een doorslaand succes.


Lees meer
11/06/15

Felisenum wint First Electro League

LELYSTAD - Het team van het Felisenum gymnasium (Velsen-Zuid) heeft vandaag de First Electro League groene kartcompetitie van Tata Steel gewonnen. Leerlingen van tien scholen uit heel Nederland hebben het dit jaar op de racebaan tegen elkaar opgenomen in zelfgebouwde elektrisch aangedreven superkarts.


Lees meer
11/06/15

Innovatieprijs voor kartteam Tata Steel

Het kartteam van de Academy won dit jaar de Innovatieprijs in de First Electro League. Het team blonk uit in creativiteit en de uitvoering van de verplichte technische verbeteringen aan de kart. Het team verzamelde in de verschillende klassementen in totaal 230 punten. Goed voor een tweede plaats over all. Het Felisenum eindigde als eerste met 233,5 punten en het Kennemer College uit Heemskerk met 223 punten.


Lees meer
18/05/15

Aanmelden voor excursie naar Nationaal lucht- en ruimtevaart laboratorium

Techniekcampus Techport organiseert in samenwerking met Techport Industries op vrijdag 12 juni a.s. (12:00-18:30 uur) een middagexcursie naar het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium (NLR) en het composietencluster Compoworld in Flevoland. Afsluitend bezoeken we de 3dMakersZone in Haarlem.


Lees meer
01/05/15

Webinnar over Smart Industry op 10 juni

Tijdens de live uitzending ‘Go Smart Industry Talks’ staat Smart Industry centraal. De live uitzending vindt plaats als een webinar op 10 juni en start om 20.30 uur.


Lees meer
01/05/15

Excursie naar Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium

MARKNESSE - Techniekcampus Techport organiseert vrijdag 12 juni a.s. een excursie naar het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium (NLR) en het composietencluster Compoworld in Flevoland. Techport nodigt geïnteresseerde ondernemers uit om deze boeiende middag te beleven in Marknesse.


Lees meer
13/04/15

First Electro League start met tien teams

LELYSTAD - Tien scholen starten donderdag 16 april in de eerste wedstrijd van de First Electro League. De First Electro League is een duurzame race competitie waaraan teams van scholen meedoen. Leerlingen nemen het tegen elkaar op in elektrisch aangedreven superkarts die ze zelf technisch moeten verbeteren en onderhouden.


Lees meer
09/03/15

Nu aanmelden voor Techniek Trofee 2015

Krijgen uw leerlingen techniekles? Schrijf uw basisschool dan nu in voor de TechniekTrofee 2015! De school met de beste techniekinitiatieven ontvangt de Maas Geesteranusprijs, bestaande uit een oorkonde, een penning en 3500 euro!


Lees meer
06/03/15

Nationale Laswedstrijd 2015

VELSEN NOORD _ Tientallen leerlingen uit Noord- en Zuid-Holland namen gisteren bij Haprotech in velsen-Noord deel aan de tweede voorronde voor de Nationale Laswedstrijd 2015. Het Nederlands Instituut voor Lastechnologie (NIL) organiseert de lascompetitie elk jaar om leerlingen te stimuleren een baan in de lastechniek te kiezen en zelf te ervaren hoe leuk het lasvak eigenlijk is.


Lees meer
03/03/15

Huygens College Heerhugowaard wint debatwedstrijd Tata Steel

VELSEN NOORD - Havo/VWO-leerlingen van het Huygens College uit Heerhugowaard zijn winnaar van de debatwedstrijd “Meet-the-Boss”. “Het team van het Huygens College was goed voorbereid, inhoudelijk actueel en beschikt over goede individuele debaters en een uitstekende teamspirit”, aldus “Boss” Govert Kockelkoren, directeur Manufacturing Rolling & Coating bij Tata Steel in IJmuiden.


Lees meer
19/02/15

Raad van Kinderen bezoekt Tata Steel

VELSEN NOORD - De leerlingen van basisscholen De Beekvliet (Velserbroek) en De Toermalijn (Driehuis) die samen de Raad van Kinderen bij Tata Steel vormen, bezochten het staalbedrijf op 19 februari. Tijdens een rondrit over het 750 hectare grote terrein kregen ze een indruk van het complexe proces van staal maken en de grootte van het bedrijfsterrein.


Lees meer
22/01/15

CHOICE helpt 4700 VMBO-scholieren kiezen

HAARLEM - Zo’n 4.700 tweedejaars leerlingen vmbo van 34 vmbo-scholen uit de IJmond, Haarlem, Haarlemmermeer, Duin- en Bollenstreek en Amstelveen komen van 26 tot en met 30 januari naar het Kennemer Sportcenter in Haarlem voor CHOICE. Deze vmbo’ers krijgen uitleg en instructie van studenten van het Nova College. In een carrousel van activiteiten maken ze kennis met beroepen in de sectoren Economie, Natuur & Milieu, Techniek en Zorg & Welzijn, als eerste stap naar een bewuste keuze van een vervolgopleiding.


Lees meer
15/01/15

Techniek Campus bezoekt RDM Centre of Expertise

ROTTERDAM - Ruim vijftig ondernemers en bestuurders uit de IJmond bezochten 15 januari het RDM Centre of Expertise. Op het terrein van de voormalige Rotterdamse Droogdok Maatschappij is sinds 2009 het Innovation Dock gevestigd. In twee verduurzaamde loodsen werken MBO- en HBO-studenten samen met bedrijven aan onderzoek, innovatie, interactie en experiment. Het bezoek aan Rotterdam diende als inspiratiebron voor wat er in de IJmond mogelijk kan zijn.


Lees meer

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer