Nieuws

Nieuws 2019

18/04/19

Regius College wint landelijke finale Meet the Boss

VELSEN / SCHAGEN - Het Regius College uit Schagen won donderdag 18 april de landelijke finale van de debatwedstrijd tussen scholen uit het voortgezet onderwijs. De finale vond dit jaar plaats in het Congrescentrum van Tata Steel.


Lees meer
11/04/19

Girlsday: Meiden bezoeken technische bedrijven


Lees meer
20/03/19

PET- events breiden zich uit naar de Haarlemmermeer

Het netwerk van Promotie Evenementen Techniek breidt zich uit. De Techniekdag Haarlemmermeer sluit zich aan bij de PET-events.


Lees meer
19/03/19

Ontdekkingsreizigers verkennen de 7 werelden van techniek

De veelzijdige technische wereld kan verdeeld worden in 7 gebieden. Om kinderen kennis te laten maken met deze 7 werelden is er een lesprogramma ontwikkeld waarin zij samen met kartonnen ontdekkingsreizigers op zoek gaan naar de techniek bij verschillende bedrijven en organisaties. Ga je mee op reis?


Lees meer
18/02/19

Girlsday laat meisjes bèta, techniek en ICT van dichtbij ontdekken

Op donderdag 11 april 2019 vindt weer de jaarlijkse Girlsday plaats. Een initiatief van VHTO om meisjes kennis te laten maken met bèta, techniek en ICT. Benieuwd waarom vorig jaar maar liefst 11.000 meisjes deelnamen en wat er te beleven valt?


Lees meer
08/02/19

Techniek Uitmarkt 2019 – Zo inspirerend kan techniek zijn!

Op 6 februari was de business lounge van het AZ AFAS-stadion in Alkmaar omgetoverd tot alweer de tweede editie van de Techniek Uitmarkt. Een zeer geslaagde middag met maar liefst 450 docenten en schoolleiders van het basisonderwijs en meer dan 25 informatiestands en workshops.


Lees meer
10/01/19

De Noord-Hollandse Tuinbouwbattle – een bloeiend succes!

Over een paar weken start weer de eerste Tuinbouwbattle van het jaar. Benieuwd waarom basisscholen in de rij staan om deel te nemen aan dit bijzondere project? Wij spraken projectleider Martijn Grosmann van GreenPort Noord-Holland Noord over de interessante samenwerking tussen scholen en het bedrijfsleven.


Lees meer
03/01/19

Klaar voor 2020? Doe een teamtraining bij de Ontdekplek

Elke basisschool moet vanaf 2020 aan de slag met wetenschap en technologie. Heb je niet zoveel met techniek, maar wil je snel een paar briljante ideeën voor je klas? Doe dan een teamtraining bij de Ontdekplek.


Lees meer

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer