Nieuws

Nieuws 2018

19/04/18

Bonhoeffer College tweede in landelijke debatwedstrijd

VELSEN - Vijftien middelbare scholen uit heel Nederland streden vandaag bij Tata Steel in IJmuiden om de eerste plaats in de debatwedstrijd Meet the Boss. Leerlingen van het Schondeln uit Roermond wisten de felbegeerde prijs in de wacht te slepen. Zij mogen gaan indoor skydiven.


Lees meer
10/04/18

Girlsday: Meisjes maken kennis met techniek

VELSEN - 120 Meiden uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs bezochten 10 april Tata Steel in Velsen. Het staalbedrijf organiseert deze week twee speciale Girls’ Days om meiden kennis te laten maken met de fascinerende en uitdagende aspecten van werken in een technische omgeving. In Noord Holland zijn er meer bedrijven die hun deuren openen voor meisjes (10-15 jaar).


Lees meer
05/04/18

Leerkrachten zoeken inspiratie op Techniek Uitmarkt

ALKMAAR - Ruim 120 leerkrachten en schoolleiders bezochten op 4 april de Techniek Uitmarkt in Alkmaar. Tijdens de markt waren er informatieve workshops, inspirerende demonstraties en een levendige paneldiscussie met onder meer Paul Rosemuller (vo-raad) en Adnan Tekin (gedeputeerde provincie Noord Holland).


Lees meer
03/04/18

Met FIRST® LEGO® League de ruimte in!

ALKMAAR - HAARLEM - Scholen in Noord Holland kunnen zich sinds 3 april weer inschrijven voor deelname in het nieuwe seizoen van de FIRST® LEGO® League.


Lees meer
29/03/18

Techniek Uitmarkt inspiratiebron voor W&T op de basisschool

ALKMAAR - Op woensdagmiddag 4 april halen basisschoolleerkrachten, schoolleiders en bestuurders hun hart op bij de Techniek Uitmarkt bij het Petrus Canisius College in Alkmaar. Op deze kosteloze Techniek Uitmarkt raken bezoekers geïnspireerd door de visie van prominente panelleden, maken kennis met de concrete producten en diensten op het gebied van Wetenschap & Technologie (W&T), gaan actief aan de slag tijdens de workshops en maken plannen met aanwezige bedrijven en organisaties om samen aan de slag te gaan met W&T in de klas.


Lees meer
23/03/18

Jan Hekmanschool wint Slot Car Challenge

QRUQUIUS - Emma en Manu van de Jan Hekmanschool uit Ouderkerk aan de Amstel wonnen vandaag de spannende finale van de Slot Car Challenge. Leerlinge van De Toermalijn en de Rozenbeek eindigden als tweee en derde.


Lees meer
20/03/18

Finalisten Slot Car Challenge 2018 bekend

QRUQUIUS - Leerlingen van de Jan Hekmanschool uit Ouderkerk aan de Amstel reden gisteren naar een tweede en vijfde plaats in het klassement van de Slot Car Challenge. Na deze laatste twee races van het seizoen wordt vrijdag 23 maart de finale gereden. De zes beste teams strijden om de eer en twee tickets voor een vlucht met een zweefvliegtuig.


Lees meer
14/03/18

Conferentie Betapartners 2018 - inschrijving gesloten

VELSEN - De Bètapartnersconferentie 2018 vindt paats bij Tata Steel in Velsen. Het thema is ‘IJzerksterk onderwijs!’ Het gevarieerde programma is samengesteld voor bètadocenten, TOA’s en schoolleiders. Er worden tweehonderd gasten verwacht. De inschrijving is inmiddels gesloten.


Lees meer
13/03/18

Technasium-leerlingen maken Slimste Huis nog slimmer

ALKMAAR - Leerlingen van Technasium netwerk Noord-Holland onderzochten de afgelopen maanden naar mogelijkheden om het Slimste Huis in Alkmaar nog slimmer te maken. Leerlingen van het Jan Arentsz uit Alkmaar bedachten een nieuw soort rollator waarmee senioren beter kunnen manouvreren in kleine ruimtes. Zij wonnen daarmee deze onderzoekswedstrijd en ontvingen 10 maart uit handen van de Alkmaarse wethouder Anjo van der Ven een wisselbokaal en tickets voor een escaperoom naar keuzen.


Lees meer
23/02/18

Nu nog meer leuke lesideeen in de Aha-generator

Er staan dertig gloednieuwe lesideeën in de Aha!-vragengenerator. Daarmee staat de teller op meer dan 60. Met de Aha!-vragengenerator voor het primair onderwijs gaat de klas – tijdens een digibordles van 15 minuten – op zoek naar een antwoord op een vraag over Wetenschap & Techniek.


Lees meer
23/02/18

PET events nieuwsbrief

Scholen in de regio Noord-Holland ontvingen deze week de promotie-evenement techniek (PET) nieuwsbrief. In deze brief meer nieuws over de geplande events.


Lees meer
14/02/18

Voorbereiding Techport Sail Challenge in volle gang

De modelboten waarmee teams dit schooljaar de Techport Sail Challenge varen worden momenteel zeilklaar gemaakt.


Lees meer
14/02/18

Nemo zoekt scholen voor gratis nascholing Tinkeren

AMSTERDAM - NEMO is op zoek naar basisscholen met een hoog aantal gewichtenleerlingen om deel te nemen aan het EU-project Tinkeren. Tinkeren is een methodologie waarin elementen van onderzoekend en ontwerpend leren terug komen. Zo kun je op een laagdrempelige manier leerlingen enthousiasmeren voor wetenschap en techniek. Deelname aan project is gratis voor scholen en geschikt voor groep 5-8. (Bron: Nemo)


Lees meer
02/02/18

Techniek Uitmarkt Noord Holland

Leerkrachten en schooldirecteuren uit het primair onderwijs ontdekken tijdens de Techniek Uitmarkt de vele mogelijkheden om actief aan de slag te gaan met wetenschap en technolgie in de klas. Er zijn informatiestands, workshops, demonstraties en interessante gastsprekers.


Lees meer
30/01/18

Tata Steel verzorgt webcast scheikunde voor Jet-Net scholen

Nu terug te kijken: Joyce Janse (Operations Manager) deelt in Jet-Net Webcast de scheikundige wereld van blik met leerlingen havo/vwo.


Lees meer
17/01/18

Techniek voor kinderen met de PET-events

Ook in 2018 worden er weer verschillende (Promotie Evenement Techniek) PET-events georganiseerd in verschillende plaatsen in Noord-Holland. Het doel van deze evenementen is om de jeugd al op vroege leeftijd, op een vrije en leuke manier, kennis te laten maken met alles wat met techniek te maken heeft.


Lees meer

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer