Nieuws

Klaar voor 2020? Doe een teamtraining bij de Ontdekplek

Elke basisschool moet vanaf 2020 aan de slag met wetenschap en technologie. Heb je niet zoveel met techniek, maar wil je snel een paar briljante ideeën voor je klas? Doe dan een teamtraining bij de Ontdekplek.


de ontdekplek

De Ontdekplek is 6 februari aanwezig op de Techniek Uitmarkt in Alkmaar

 

Al meer dan 30 jaar is de Ontdekplek in Haarlem de plek waar kinderen met eenvoudige materialen van allerlei technische proefjes kunnen leren. Oprichter Harry Valkenier, gepensioneerd leerkracht, is nog steeds gedreven om zoveel mogelijk kinderen en leerkrachten met techniek te laten kennismaken. Voor teams van basisscholen organiseert hij nu workshops van 2 uur. Leerkrachten krijgen daarin tal van leuke ideeën aangereikt die zo in de klas kunnen worden toegepast. 

 

Harry: “In twee uur tijd gaan we flink aan de slag. Ik leer je hoe je met simpele materialen technieklessen in de klas leuk kunt maken. Je maakt bijvoorbeeld een knikkerbaan van papierstroken, een ballonwagentje van karton of een robothandje van rietjes en papier. We gaan echt iets maken dat werkt. De opzet van de workshop is zo praktisch, dat je het makkelijk onthoudt en meteen in je klas kunt toepassen.”

 

Er zijn twee workshops voor leerkrachten. In de techniekworkshop ga je meteen aan de slag om iets te maken. In de wetenschapsworkshop werk je meer met proefjes om te onderzoeken hoe iets werkt. Harry: “We maken dan bijvoorbeeld een ballon statisch, die door de magnetische kracht een blikje op een hellingbaan omhoog kan trekken. We onderzoeken dan welke trui de ballon het sterkst statisch maakt, en onder welke helling het blikje nog omhoog rolt.” 

 

Praktische informatie

De teamtrainingen duren 2 uur en kosten € 240 per team all in, exclusief BTW. Kijk hier voor meer informatie.

 

De Ontdekplek bevindt zich in Haarlem en er is genoeg parkeergelegenheid. Het leuke van deze locatie is dat hier een circuit is van wel 40 techniekopstellingen. Volop inspiratie dus!

 

Is Haarlem te ver? Geen probleem. Harry Valkenier organiseert ook workshops bij jou op school. Het is dan heel leuk om bijvoorbeeld ook ouders op zo’n avond mee te laten doen. Dan voelen ze zelf hoe inspirerend techniek voor hun kind kan zijn, en kunnen ze hand- en spandiensten verrichten. 

 

Ook maatwerk is mogelijk. Neem daarvoor contact op met de Ontdekplek. De Ontdekplek is 6 februari aanwezig op de Techniek Uitmarkt in Alkmaar

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer