Ouders

Oriëntatie en voorlichting

Wie op de basisschool of in het voortgezet onderwijs kiest voor techniek wil natuurlijk een passende (vervolg) opleiding: Welke technische richting wil ik op? Welke scholen zijn er? Voor advies over opleidingsmogelijkheden of steun in het keuzeproces kunnen scholieren, studenten en hun ouders terecht bij de decaan op school. Scholen organiseren hiervoor ook open dagen en informatiemarkten. Ook zijn er verschillende tests om te ontdekken welk beroep en opleiding het best bij iemand past.


Tips

Kiezen voor de juiste (vervolg)opleiding voorkomt uitval tijdens de studie. 

  • Informeer naar de orientatiemarkten of open dagen van de opleidingen in de buurt. 
  • Doe een studiekeuzetest, beroepentest of doe een persoonlijkheidstest. Via internet zijn verschillende tests te vinden. Veel tests zijn gratis en online te doen, zoals 123test.nl. Andere tests kennen een persoonlijke aanpak waarbij gesprekken meer inzicht bieden in iemands persoonlijkheid en drijfveren. Kijk voor meer informatie op Select Personeel 

 

Overzicht scholen

Klik op Regio's om te zien of er in uw omgeving scholen zijn die specifiek aandacht schenken aan wetenschap en techniek.

 

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer