Regio's

Overzicht VMBO beroepsgericht

Kennemer College

Techniek in Heemskerk

Op het Kennemer College is voor Techniek alle ruimte in alle leerwegen, naast onze basis- en  kaderberoepsgerichte leerweg techniek biedt onze school ook een uitdaging en bijzondere mogelijkheden voor jongens en meisjes met een GL/ Mavo advies die affiniteit met Techniek hebben. Bijzonder omdat we Mavo en Beroepsgericht onderwijs combineren waarvan een praktisch ingestelde leerling maximaal kan profiteren. Praktijklessen van vakmensen in lokalen met de modernste apparatuur en theorieles op mavo-niveau. Veel praktijk en toch je gemengde leerweg of mavo diploma halen? Zelfs versneld naar het hbo? Dit kan op het Kennemer College!

Kijk voor meer informatie op www.kennemercollege.nl

 

Technisch College Velsen

Techniek in IJmuiden

Het Technisch College Velsen is een technische vakschool voor jongens en meisjes die houden van techniek. Het onderwijs is praktijkgericht en kan deels door de leerling zelf ingevuld worden. Ons onderwijsconcept maakt het mogelijk dat je zelf keuzes maakt voor workshops die jouw voorkeur hebben. In de onderbouw kun je het meeste werk al op school af hebben.

Kijk voor meer informatie op www.technischcollegevelsen.nl

 

Maritiem College IJmuiden

Binnenvaart, havenlogistiek en maritieme mavo in IJmuiden

Het Maritiem College IJmuiden is een school voor jongeren die altijd in de buurt van water en schepen willen zijn. Wil jij een beroepsopleiding volgen in de binnenvaart? Wil je in een gezellig scholierenhuis wonen? Wil je zelf varen op de Máxima, het modernste opleidingsschip  van Europa? Dan biedt het Maritiem College IJmuiden jou een spetterende wereld van water en avontuur!

Kijk voor meer informatie op www.maritiemcollegeijmuiden.nl

 

Haarlem College

Mediatechniek en elektrotechniek in Haarlem

Het Haarlem College is een brede school voor vmbo (theoretisch, basis en kader). In de bovenbouw kiezen de leerlingen uit Zorg & Welzijn, Grafimedia, Handel & Administratie, Elektrotechniek, Media & Theater, Sport Dienstverlening & Veiligheid of de MAVO.

Technische vaardigheden zijn een combinatie van handelingen. Daarom werk je op het leerplein zowel aan de praktijk als ook aan de theoretische onderbouwing ervan.  In Haarlem wordt de grafische opleiding al 50 jaar geboden. Het is een creatieve technische opleiding die leerlingen voorbereid op het werken in de creatieve en grafische industrie 

Kijk voor meer informatie op www.haarlemcollege.nl

  

Sterren College

Bouw, Wonen en Interieur in Haarlem 

Het Sterren College werkt aan de toekomst met maatwerk op het gebied Bouw, Wonen en Interieur.  

Kijk voor meer informatie op www.sterrencollegehaarlem.nl

 

Montessori College Oost

Bouwen, Wonen, Interieur, Produceren, Installeren, Energie, Mobiliteit en transport in Amsterdam

Het Montessori College Oost (MCO) biedt onderwijs aan leerlingen met een mavo- en vmbo-advies. De school heeft ongeveer 1000 leerlingen en staat in het hart van stadsdeel Oost / Watergraafsmeer in Amsterdam. We vinden het belangrijk dat je leert nadenken over wie je bent, wat je leuk vindt en welke beroepskeuze daarbij past. Je kunt van ons aandacht op maat verwachten, beroepsoriëntatie binnen en buiten de school en duidelijkheid over regels en afspraken. Op het MCO worden alle techniekprofielen gegeven. Vanaf de derde klas kies je een van de beroepsrichtingen binnen de techniek. Het MCO werkt samen met het bedrijfsleven en het ROC van Amsterdam. In een aantal studierichtingen wordt je opleiding t/m mbo niveau-2 verzorgd door een gemengd team van vmbo- en ROC-docenten.

Kijk voor meer informatie op: www.montessori-college-oost.nl

 

 

 

 

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer