Techniekpact

Kiezen voor technologie

Veel jongeren - en hun ouders - hebben onvoldoende beeld bij wat techniek of technologie is; wat het nut is van techniek en welke technische beroepen er allemaal zijn. Daarom zetten basisscholen, scholen voor voortgezet onderwijs, het beroepsonderwijs en bedrijven zich in voor goede voorlichting en uitdagend techniekonderwijs voor alle jongeren van 4 tot 18 jaar.


Met het Doe-programma Techniekpact NH stimuleren wij jongeren te kiezen voor technisch en wetenschappelijk onderwijs. Wij ontwikkelen onderwijsprogramma’s, verzorgen competities en evenementen voor scholen die zich richten op techniek en wetenschap. Via oriëntatiemarkten informeren wij jongeren en ouders over technische (vervolg)opleidingen.  
 
 
 
 
Wat zijn de 7 werelden van techniek?
Techniek is meer dan alleen werken in de industrie. Check de video's: over voeding & gezondheid; creatief & ontwerpen; verkeer, transport & ruimte; onze planeet; geld & handel; wetenschap & ontdekken en het menselijk lichaam.
 
   
 
Wat is het nut van techniek?
Bekijk deze clips en begrijp wat het nut is van techniek voor onze moderne maatschappij.
 
   
 
Doeprogramma Techniekpact
Kiezen voor technologie bestaat uit het promoten van wetenschap en techniek in het onderwijs. Kiezen voor technologie is ook het helpen bij het kiezen voor een technische opleiding.
  • Voor informatie over onderwijsactiviteiten en schoolcompetities waarmee leerlingen en studenten op school kennismaken met techniek en wetenschap gaat u naar het Doeprogramma Techniekpact NH.
  • Voor advies over opleidingsmogelijkheden of steun in het keuzeproces kunt u terecht bij de decaan op de school van uw kind. Scholen organiseren hiervoor ook open dagen en informatiemarkten. Voor meer informatie gaat u naar Oriëntatie / voorlichting. 
 
 

Over Techportal

Techportal ontsluit informatie voor leerkrachten, schoolbestuurders, ondernemers en ouders over het versterken van het technisch (beroeps)onderwijs en activiteiten met een contextrijke leeromgeving. Via het Doeprogramma stimuleren wij samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio om de doelstellingen van het Techniekpact 2020 te realiseren.

Copyright © 2018 techportal.nl. All rights reserved. - Disclaimer